АКТУАЛЬНО

Відбулась I Всеукраїнська проща медичних працівників

Понеділок, 30 вересня 2013, 11:18
28 вересня 2013 року під гаслом «Моє милосердя міняє світ» відбулася I Всеукраїнська проща медичних працівників до храму Святого Пантелеймона, що в с. Шевченкове на Івано-Франківщині. Паломництво, зініційоване Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, очолив владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ.

Під час проповіді на Літургії владика Тарас роздумував над чеснотою милосердя, яка повсякчас має супроводжувати медичного працівника і бути стилем його життя як «здійснення Божої любові, практичне здійснення любові». Проповідник зазначив, що милосердя є чеснотою Божою, «бо Він (Бог) перший виходить назустріч людині як Бог милосердний».

«Милосердя – це здійснення найвищої соціальної справедливості, тому-то воно змінює світ, бо приносить радість, усвідомлення присутності живого Бога», - сказав єпископ, ставлячи за приклад вчинки, якими людина виявляє свою небайдужість до чиєїсь проблеми та які є також «критерієм оцінки праведності або грішності особи».

Ставлячи за приклад служіння влкмч. Пантелеймона Цілителя, владика Тарас звернувся до медиків такими словами: «Дорогі мої працівники сфери охорони здоров’я, хто більше ніж ви присутній у житті людини від її народження аж до її смерті? І від кого, як не від вас очікують ті, хто спішить до вас, цієї радості? Це не означає, що маєте усунути з життя біль, страждання чи смерть. Але як важливо передовсім принести людині дар радості, що розділяєте її біль і страждання, дух солідарності, дух людської доброти, дух людського благородства».

«Тож, дорогі прочани, дорогі медики, прошу об’єднатися цією спільною молитвою до Христа про ласку, щоб кожен із нас щовечора, лягаючи спати, міг свідомо сказати собі: «Я, слуга негідний, зробив те, що належало». І прожити своє життя в повноті радості, котра є більша від тих терпінь, щоденних жертв і клопотів, - радості, котра стимулює завтра встати і знову продовжувати своє життя як суцільне діло милосердя», - звернувся на завершення проповіді до прочан преосвященний Тарас (Сеньків).

Після Літургії відбувся Чин освячення води, а потім на подіумі біля храму проходили розважання на духовно-етичні теми зі сфери діяльності медичного працівника. Далі була робота в групах, підсумки від модераторів груп, молебень, мирування та благословення на дорогу.

Варто зазначити, що в паломництві взяв участь 41 капелан УГКЦ із чисельно присутніми працівниками медичних установ, в яких вони провадять своє душпастирське служіння.

 

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next