АКТУАЛЬНО

Відбулася IV Всецерковна проща «Дорогою зцілення»

Вівторок, 28 квітня 2015, 16:53
25 квітня, у суботу, в Унівському монастирі Студійського уставу відбулася IV Всецерковна проща «Дорогою зцілення», яку організував рух «За тверезість життя» представником якого у Львівській архиєпархії є о. Юрій Дрізд.

Розпочалася проща Божественною Архиєрейською Літургією, яку очолив Преосвященний владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський. Звертаючись до прочан під час проповіді, владика роздумував над стражданнями Христа, якого послав нам Небесний Отець для розуміння щастя, для розуміння власної гідності.

«Бог приходить до людини, аби повернути їй найцінніші риси її людської сутності, її благородство. У розп’ятому Христі є, власне, ключ до розуміння та відповідь на запитання, які ми ставимо собі у житті: чому ми нещасливі та де те щастя знайти? - мовив владика Тарас і продовжив: Саме в цьому таїнстві Божої жертви відкривається для нас відповідь на ті труднощі, котрі сьогодні привели нас сюди, у це місце, аби звернутися до Бога про ласку оздоровлення, для порятунку тих, хто знаходиться глибоко в нашому серці, хто шукає щастя, проте аби усвідомити, що існує тільки одне щастя і це щастя - в Господі».

Відтак Преосвященний владика пригадав історію про матір, яка звернулася до священика з проханням поради про порятунок сина, який звинувачував свою матір у всіх негараздах, на що священнослужитель відповів, що потрібно молитися в любові, прощенні та дякувати Богові за свою дитину. Цією історією проповідник хотів донести вірним те, що той рік, коли ми випрошуємо в Бога ласк для своїх ближніх, ми маємо мати їх у своєму серці, а тому повинні любити прощати і дякувати за них.

Підсумовуючи вищесказане, єпископ побажав: «Хай же наша спільна сьогоднішня молитва буде за те, аби ми мали відвагу любити, прощати і дякувати за тих, кого до сьогодні, а може й до цієї миті ми вважаємо своїм хрестом, бо це є наше покликання, аби в нас пробудилася людяність і благородство та щоб заблищав у нашому житті той образ і подоба Божа, які б освітили закутки темних людських душ, щоб, коли прийде час, вони почули те, що почув розбійник на хресті: «Ще нині будеш зі мною в раю».

На завершення архиєрей звернувся до присутніх з такими словами: «Ви є ті руки милосердного Бога, ви є те світло, котре засвітить у темних душах, ви є той виклик і голос Христа, яким Він хоче промовити до душ заснулих, глухих і закам’янілих. Ви є той дар свободи, котрим Господь хоче звільнити тих, хто зв’язаний будь-якою залежністю. Тож дозвольте Богові бути щедрим через ваше життя, дозвольте Богові бути чинним у вашому служінні і дай вам Боже витримати до кінця».

Відтак відбулося посвячення води та перенесення ікони Богородиці Невичерпної чаші до храму.

Не оминули увагою і великого подвижника тверезості покійного митрополита Галицького Михайла Левицького, на гробі якого відслужили панахиду.

Опісля учасникам прощі була запропонована робота в групах, згідно з такими категоріями: молодь, співзалежні та залежні від алкоголю. Закінчилася проща складанням присяги у Золоту книгу тверезості та Молебнем до Пресвятої Богородиці Невичерпної Чашї.

Прес-служба Стрийської єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next