АКТУАЛЬНО

Відбулася V Архиєпархіальна проща учнів катехитичних шкіл

Вівторок, 03 червня 2014, 15:22
Єдиний уцілілий храм часів Галицько-Волинського князівства приймав учнів катехитичних шкіл Івано-Франківської архиєпархії.

Відбулася V Архиєпархіальна проща учнів катехитичних шкіл до храму Святого Пантелеймона, що в с. Шевченкове Галицького деканату. Слід сказати, що це найстаріший і єдиний із збережених святинь храм часу Галицько-Волинського князівства. Саме в ньому молилися наші славні предки ще з XVII століття. Попри холод та дощову погоду паломників прибуло дуже багато. Розпочалася проща Божественною Літургією, яку очолив о. Юрій Меуш, ЧНІ, у співслужінні з о. парохом Василем Завірачем та іншими священиками. Усі присутні мали можливість приступити до святого таїнства Покаяння та почути катехитичну науку з уст о. Юрія. Спів Літургії провадив дитячий хор із катехитичної школи Воскресіння Христового, що в м. Івано-Франківську. Відтак, після обідньої перекуски була Мистецька програма, яку підготували самі ж учасники прощі. Це були численні пісні, інсценізації, ігри. Насамкінець с. Юліана Дзюбата, голова Катехитичної комісії, нагородила переможців архиєпархіального конкурсу малюнку з теми «Жива парафія очима дітей» почесними грамотами та цінними подарунками.

Захід відбувся до Дня захисту духовного світу дитини з ініціативи Катехитичної комісії Івано-Франківської архиєпархії. Організатори щиро вдячні всім, хто посприяв проведенню прощі: численним священикам, катехитам, семінаристам Івано-Франківської духовної семінарії імені святого священномученика Йосафата, службі МНС, медичній службі та міліції.

Катехитична комісія Івано-Франківської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next