АКТУАЛЬНО

Відбулася зустріч Європейської філії Міжнародної комісії католицького в’язничного душпастирства

П'ятниця, 05 березня 2021, 16:44
5 березня 2021 року відбулася відеоконференція Європейської філії Міжнародної комісії католицького в’язничного душпастирства. Зустріч головних капеланів європейських країн модерував доктор Райан ван Ейк, головний капелан Римо-Католицької Церкви у Міністерстві юстиції та безпеки Нідерландів, чільний європейський представник ICCPPC.

Головним доповідачем вебінару був о. Джордж Гаррісон (відповідальний за в'язничне капеланство в римській Дикастерії інтегрального розвитку людини).

Змістом зустрічі були рефлексії на продовження служіння в обставинах пандемії. Коротко отець Джордж Гаррісон розповів про підготування в дикастерії до візиту Святішого Отця до Іраку і про виклики та можливості для духовної опіки. Капелани представили події душпастирства в їхніх країнах і поділилися досвідом переживання обмежень карантину.

Пандемія COVID-19 посилила гуманітарні кризи та створила значні виклики правам людини. Майже 11 мільйонів ув'язнених утримуються у всьому світі в часто переповнених та антисанітарних умовах, без доступу до належної медичної допомоги та можливості практикувати соціальне дистанціювання і належну гігієну. Водночас у багатьох країнах у в'язницях було надмірно ускладнено доступ в'язнів і персоналу до необхідної пастирської підтримки. 

Далі отець Гаррісон зазначив значні зусилля дикастерії, щоб розуміння умов ув'язнення та того, як практика кримінальних покарань впливає на глобальну кризу в галузі охорони здоров’я, стала спонукою до пошуку рішень не лише для забезпечення прав і гідності людини під час пандемії, а й для віднайдення альтернатив ув’язненню. 

Також було прочитано Послання Святішого Отця Франциска на Великий піст 2021 року під назвою: «Ось ми піднімаємось до Єрусалиму» (Мт. 20, 18). Великий піст: час оновлення віри, надії та любові. Учасники зустрічі поділилися тим, що найбільше надихнуло у посланні та який "найкращий спосіб" відновити віру, надію та любов у в'язницях, особливо в цей період пандемії Covid-19. Після взаємних слів підбадьорення зустріч завершилася спільною молитвою.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next