АКТУАЛЬНО

Відбулася друга професійна проща освітян Тернопільщини до Зарваниці

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:22
10 вересня понад дві тисячі працівників сфери освіти взяли участь у паломництві до Марійського духовного центру "Зарваниця". На прощу прибули перший заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Володимир Долинний та начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. Божественну Літургію очолив синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської єпархії о. Андрій Романків спільно з духівником Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» о. Володимиром Демчуком та духівником Зарваницького колегіуму для дівчат «Знамення» о. Ігнатієм Гускою.
10 вересня понад дві тисячі працівників сфери освіти взяли участь у паломництві до Марійського духовного центру Зарваниця. На прощу прибули перший заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Володимир Долинний та начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. Божественну Літургію очолив синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської єпархії о. Андрій Романків спільно з духівником Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» о. Володимиром Демчуком та духівником Зарваницького колегіуму для дівчат «Знамення» о. Ігнатієм Гускою. «Божественний Учитель Ісус Христос своєю Євангельською наукою та прикладом життя відкриває нам Бога як Отця та люблячого батька, який завжди прагне допомогти та підтримати людину в її добрих справах», - у зверненні до паломників зазначив о. Андрій. Священик дякував освітянам від імені Владики Василя (Семенюка), Єпарха Тернопільсько-Зборівського, за щоденну надзвичайно відповідальну працю у навчальних закладах. Синкел у справах мирян вручив Зарваницькі ікони Матері Божої Володимиру Долинному та Ользі Похиляк і побажав «перебувати з Богом та відчувати Його присутність у своєму житті та своїй діяльності». Відтак відбулося освячення води, Хресна дорога, яку очолив о. Андрій Шалай, та поклоніння чудотворній іконі у парафіяльному храмі Зарваниці. У рамках прощі відбулася зустріч дирекції і педагогічного колективу навчально-виховного комплексу «Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого», що є новим християнським освітнім закладом єпархії. Педагоги говорили про покликання вчителів і духовні ознаки християнських навчальних закладів.  

Прес-служба єпархії

Додаток 1 вересня відбулося урочисте відкриття Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого». Новий заклад створено шляхом реорганізації та злиття загальноосвітньої школи № 12 і колегіуму ім. Йосифа Сліпого. Концепція закладу об`єднує зусилля держави і церкви та є практичним втіленням договору про співпрацю та партнерство з метою впровадження в систему освіти Тернополя християнської моралі, культури та традицій нашого регіону, який уклали 31 травня 2011 року Єпарх Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк та Міський голова Тернополя Сергій Надал.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next