АКТУАЛЬНО

Відбулася IV провінційна капітула сестер СГДММ Чернечої родини Воплоченого Слова в Україні

Понеділок, 01 листопада 2021, 13:01
3 25 по 28 жовтня в Зарваниці відбулася четверта провінційна капітула сестер Згромадження служебниць Господа і Діви Марії з Матари Чернечої родини Воплоченого Слова в Україні.

Згідно з власним правом ССГДММ, провінційна капітула скликається провінційною настоятелькою. Вона належить до консультативного, інформативного і дорадчого органу управління ССГДММ. Мета провінційних капітул - надання провінційній настоятельці загального огляду всієї провінції, викликів, проєктів, пропозицій та перевірки дотримання всіх приписів попередньої капітули. Також ця капітула проходила з огляду на підготовку до Генеральної капітули сестер служебниць ГДММ, яка запланована на літо 2022 року.

У цій провінційній капітулі взяли участь провінційна настоятелька м. Марія Гошівська, її рада, місцеві настоятельки всіх спільнот та деякі вибрані члени ССГДММ із вічними обітами, які належать до цієї провінції. Крім того, у капітулі взяв участь провінційний настоятель Згрмадження отців Воплоченого Слова ієрм. Антоній Вацеба, ВС, оскільки отці разом із сестрами становлять одну Чернечу родину Воплоченого Слова, мають спільні конституції та засновника. З окремою доповіддю на капітулу також був запрошений ієрм. Йосафат Бойко, ВС.

Раніше повідомлялося, що Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, привітав Згромадження сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матари в Україні з проведенням цієї капітули.

«З цієї нагоди [проведення провінційної капітули. – Ред.] засилаю вам свої вітання та вимолюю для вас щедрих Божих дарів для здійснення в мирі вашого служіння. Дякую вам словами святого апостола Павла за працю, яку виконуєте для блага нашої  Церкви в різних місцевостях: “Я завжди дякую моєму Богові заради вас за благодать Божу, що була вам дана в Христі-Ісусі”», – мовиться у листі Блаженнішого Святослава.

Пресслужба Згромадження


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next