АКТУАЛЬНО

Відбулася Національна проща українців в Італії до базиліки Святого Антонія в Падуї

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:50
У неділю, 27 вересня 2015 року, на свято Воздвиження Чесного і Животворного Хреста, відбулося традиційне паломництво українців з Італії до базиліки Святого Антонія в Падуї.

Цьогорічне паломництво, започатковане ще в 2003 році, скликало понад тисячу вірних із різних куточків, переважно північної частини Італії і мало на меті об'єднати всіх вірних в пожертві молитви і Возджвиженського посту за мир в Україні.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, який через приклад життя св. Антонія Падевського закликав усіх до вірного несення власного хреста і плекання миру в наших серцях.

Спільно з владикою молилися та уділювали святе таїнство Сповіді капелани з Італії та гості з Укріїни: о. Василь Кишенюк (Vicenza), о. Михайло Хром'янчук (Reggio Emilia), о. Ігор Крупа (Milano), о. Василь Марчук (Brescia), о. Андрій Кушнір (Bergamo), о. Іван Чверенчук (Chioggia), о. Ярослав Чайківський (Venezia), о. Андрій Кулієвич (Pordenone), о. Ігор Боярський (Padova), о. Богдан Іванюк (протосинкел Коломийсько-Чернівецької єпархії), о. Іван Лейб'юк (Яремча, Івано-Франківська обл.). З боку Італійської Церкви з вітальним словом звернулися о. Енцо Пояна (ректор базиліки Святого Антонія) та о. Елія Ферро (Єпископський вікарій у справах мігрантів).

На завершення Літургії, спільно прочитавши молитву за мир до св. Антонія, під спів хору громади м. Падуї та молодіжного колективу з Венеції прочани змогли прийти до мирування, щоб мир іншим донести.

За повідомленням громади УГКЦ м. Падуя

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next