АКТУАЛЬНО

Відбулася перша проща медиків і хворих до Покотилівського монастиря

Понеділок, 10 серпня 2015, 13:46
У день пам'яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, з благословення владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського, відбулася перша проща Харківського екзархату для медиків та хворих до Покотилівського Свято-Покровського монастиря ЧСВВ. На прощу прибули паломники з цілого екзархату, зокрема з міст Сум та Охтирки, разом із медичним капеланом о. Олександром Дядею.

Божественну Літургію з нагоди свята відслужив настоятель монастиря о. Йосиф Щур, ЧСВВ, у співслужінні з о. Олександром. Опісля було відслужено Акафіст до святого Пантелеймона, прочитано молитви на оздоровлення та помазано всіх присутнім святим єлеєм. Відтепер подібні прощі планують організовувати щорічно.

Покотилівський Свято-Покровський монастир знаходиться біля м. Харкова і тут перебувають мощі святого цілителя Пантелеймона.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next