АКТУАЛЬНО

Відбулася п’ята Загальноекзархальна проща "Харків-Покотилівка"

Понеділок, 19 жовтня 2020, 12:01
Відбулася Загальноекзархальна проща "Харків-Покотилівка". Розпочалася вона в суботу, 17 жовтня, Архиєрейською Літургією у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця, яку очолив екзарх Харківський владика Василь Тучапець.

Відтак прочани пішки вирушили у напрямку до Свято-Івано-Павлівського монастиря сестер святого Йосифа, де молилися до блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії, а опісля проща вирушила до Покотилівського монастиря отців василіан. Варто додати, що найстаршою учасницею пішої прощі була 79-річна харків’янка, а наймолодшою – 8-річна.

Цьогорічна проща проходила вп’яте і традиційно була присвячена молитві за мир, єдність та любов в українському народі. Проща відбувалася з благословення владики Василя, її організаторами стали молодіжна спільнота “Квіти Слобожанщини”, Спілка української молоді, Катехитична комісія Харківського екзархату, парафіяни та біблійні спільноти. Духівником прощі був о. Андрій Насінник із міста Лозова Харківської області.

Дорога тривала майже весь день, але прочани мали нагоду відпочити та спільно помолитися під час кількох зупинок: у монастирі Святого Івана Павла ІІ сестер Згромадження святого Йосифа, поблизу містечка переселенців та в лісі. Надвечір паломники прибули у покотилівський Свято-Покровський монастир, де їх урочисто привітав місцевий настоятель о. Йосиф Щур, ЧСВВ.

Опісля розпочалася Вечірня, яку очолив владика Василь. Відтак було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці. Після молінь екзарх Харківський уділив паломникам архиєрейське благословення та поблагословив усіх присутніх мощами святого Пантелеймона.

Пресслужба Харківського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next