АКТУАЛЬНО

Відбулася зустріч монашества Мукачівської греко-католицької єпархії

Субота, 13 лютого 2021, 12:07
Уже традиційно напередодні свята Стрітення богопосвячені особи Мукачівської греко-католицької єпархії збираються на спільну зустріч. Цьогоріч така зустріч відбулася 11 лютого 2021 року в Марійському духовному центрі «Джублику» при монастирі Собору Пресвятої родини.

У ній також взяли участь також отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова.

Розпочалися зустрічі Божественною Літургією, яку очолив адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак. Після Літургії, на перерві, протягом якої богопосвячені особи мали змогу спілкуватися, відбулася зустріч. Привітавши присутніх, о. Теодор Мацапула, синкел у справах монашества МГКЄ, зачитав декрет єпископа про канонічне заснування Ради богопосвячених спільнот при Мукачівській греко-католицькій єпархії. Ця рада покликана до спільної діяльності з місцевим єпископом, у співпраці з вищими настоятелями, які делегують до неї своїх представників. Утворення такої ради є відповіддю на потребу свідчити євангельське сопричастя, виконуючи заповіт Христа: «Щоб усі були одно, як ти, Отче, в Мені, а Я в Тобі» (Ів. 17, 21)-  та потребу більшого свідчення про богопосвячене життя в Мукачівській єпархії.

Після цього владика Ніл розповів про значення Року ювілеїв у Мукачівській єпархії. Відтак усі присутні мали можливість поділитися розповідями про основні моменти із життям їхніх спільнот. Завершилися дні богопосвячених осіб обідом в монастирі Собору Пресвятої родини.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://iveukraine.com.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next