АКТУАЛЬНО

Відбулися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:44
23 лютого на гірськолижному курорті «Буковель» з благословення Архиєпископа і Митрополита Володимира (Війтишина), Єпископа Василя Івасюка та за сприяння ТзОВ «Скорзонера-Буковель» відбулися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ. Захід відбувся з нагоди 150-ліття з дня народження бл. свщмч Григорія Хомишина та 100-ліття з дня народження владики Софрона Дмитерка.

Учасниками турніру стали близько сотні священиків та семінаристів з Івано-Франківської, Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, Коломийсько-Чернівецької, Самбірсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської єпархій.

Перед змаганнями в парафіяльному храмі с. Поляниця владика Йосафат (Мощич) у співлужінні з владикою Михайлом (Колтуном), Єпископом Сокальсько-Жовківським, очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Роздумуючи над Божим словом під час проповіді, владика Йосафат зазначив, що Господь обдарував усіх без винятку людей особливими талантами, які кожна людина має обов’язок помножити. На думку єпископа священики повинні не лише давати приклад, як молитися, а і як добре відпочивати і чесно змагатися. Наприкінці спільної молитви владики побажали учасникам наснаги та сил на боротьбу.

Відтак розпочалися власне змагання, які проходили у двох категоріях: «Священики і семінаристи після 30 років» і «Священики і семінаристи до 30 років». Після двох спусків гігант-слаломом з гори судді визначили переможців. Ними стали:

Категорія «Священики і семінаристи після 30 років»:

І місце – о. Віталій ТОКАР (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІ місце – о. Тарас Шпег (Самбірсько-Дрогобицька єпархія)

ІІІ місце – о. Олексій ДАНИЛЮК (Івано-Франківська архієпархія)

 

Категорія «Священики і семінаристи до 30 років»:

І місце – Микола СКІРЧУК (Коломийсько-Чернівецька єпархія)

ІІ місце – Василь ЩЕРБАНЮК (Коломийсько-Чернівецька єпархія)

ІІІ місце – о. Ігор САЧКОВ (Івано-Франківська архиєпархія)

Нагородили переможців ювілейними медалями та почесними Митрополичими грамотами.

Організатори висловлюють щиру подяку пароху с. Поляниця о. Богдану Скірчуку та ТзОВ «Скорзонера-Буковель» за допомогу в проведенні турніру.

 

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next