АКТУАЛЬНО

Відбулися щорічні збори в'язничних капеланів УГКЦ.

П'ятниця, 22 листопада 2013, 19:08
18 - 20 листопада 2013 року з благословення керівника Департаменту душпастирства в силових структурах України владики Михайла (Колтуна), Єпарха Сокальсько-Жовківського, відбувся річний з'їзд в'язничних капеланів Української Греко-Католицької Церкви.

Єпархіальні представники пенітенціарного душпастирства зібралися в реколекційному домі Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На зустрічі священики підсумували події року, поділилися досвідом, обговорили проблему формування корпусу капеланів та волонтерів, а також отримали навчання з предмету «Пастирська психологія пенітенціарного служіння», яке провів ієрей Олег Сподар, докторант психології, викладач Дрогобицької духовної семінарії.

Священики вислухали доповіді єпархіальних капеланів про заходи, які вдалося організувати протягом останнього року служіння, а також інформацію учасників міжнародного навчання католицького душпастирства в Попово під Варшавою, яке відбулося у жовтні. Другий день капелани присвятили питанням впровадження капеланства на законодавчому рівні. Про особливості Проекту закону України щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України доповів о. Костянтин Пантелей. Офіційне впровадження капеланства ставить окремі вимоги як до священиків, так і до душпастирських структур у єпархіях. Важливою рисою сучасної підготовки капеланів є етика міжконфесійних відносин.

Далі торкнулися проблеми професійної підготовки та утримання капеланів. На завершення конференції 20 листопада був проведений круглий стіл, присвячений заходам проголошення Василя Величковського покровителем пенітенціарного душпастирства, що відбудеться в Києві в лютому 2014 року, а також формуванню пропозицій для Синоду. Капелани роз'їхалися до своїх домівок сповнені нових задумів та перспектив служіння.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next