АКТУАЛЬНО

Відбулися Загальні виборчі збори УБНТ

Середа, 15 грудня 2010, 13:25
11 грудня у Дрогобицькій духовній семінарії імені блаженних мучеників Северина, Віталія та Якима відбулося засідання Загальних виборчих зборів Українського богословського наукового товариства, на яких було обрано голову товариства на наступних три роки. Збори розпочалися спільною Літургією, яку очолив митр. прот. Михайло Димид у співслужінні з чотирнадцятьма священиками та за участі присутніх членів УБНТ. Загалом участь у Загальних виборчих зборах взяли п'ятдесят два члени УБНТ.
11 грудня у Дрогобицькій духовній семінарії імені блаженних мучеників Северина, Віталія та Якима відбулось засідання Загальних виборчих зборів Українського богословського наукового товариства, на яких було обрано голову товариства на наступних три роки. Збори розпочались спільною Літургією, яку очолив митр. прот. Михайло Димид у співслужінні з чотирнадцятьма священиками та за участі присутніх членів УБНТ. Загалом участь у Загальних Виборчих Зборах взяли п'ятдесят два члени УБНТ. Відкриваючи збори, присутніх від імені Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира привітав Владика Ярослав (Приріз), голова Богословського відділу УГКЦ. "Через богослов’я кожна помісна Церква виражає свою сутність, свою ідентичність, богословствувати – це її місія, - зазначив Владика Ярослав. - Київське богослов’я є відкритим, неполемічним, воно прагне діалогу і співпраці, які нікому не загрожують, а служать усім. Особливістю цього богослов’я є також те, що воно не відділяє дух та інтелект, а це оберігає його перед небезпекою перетворитися на релігійну філософію". Відтак зі звітом про діяльність УБНТ за 2008-2010 роки виступила голова товариства д-р Анна Боднар. Як зазначила доповідачка, впродовж трьох років відбулося 89 засідань у шести територіальних осередках УБНТ, під час яких було виголошено доповіді наукового та практичного характеру. Голова УБНТ підкреслила, що завдяки допомозі Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа Львівського, УБНТ отримало приміщення у м. Львові, де згодом було зроблено ремонт та закуплено необхідні речі. Завдяки старанням УБНТ було організовано дві богословські конференції. За підсумком таємного голосування на термін 2011-2013 рр. було обрано:
д-ра Анну Боднар - головою Українського богословського товариства;
о. д-ра Андрія Дикого – заступником голови;
д-ра Олега Кіндія – науковим секретарем;
ліц. Марію Кожух – скарбником;
ліц. Аліцію Хрін  – секретарем;
о. д-ра Мирона Бендика – радником;
о. д-ра Романа Іванціва – радником;
д-ра Тараса Шманька – головним редактором журналу "Богословія". Обрано також членів Ревізійної комісії:
о. ліц. Володимир Гринда – голова;
о. ліц. Володимир Боровий;
о. д-р Роман Шафран. До складу Управи товариства, згідно зі Статутом, увійшли також голови територіальних осередків УБНТ, обрані членами цих осередків, а саме:
о. ліц. Іван Гаваньо – голова Дрогобицького осередку;
о. д-р Руслан Корнят – голова Бучацького осередку;
о. ліц. Роман Болехівський – голова Коломийсько-Чернівецького осередку;
о. ліц. Василь Сенів – голова Стрийського осередку;
о. д-р  Мартин Хомів – голова Тернопільсько-Зборівського. 14 грудня батьківське благословення новообраним голові  та управі УБНТ уділив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир, побажавши старанно трудитися над розвитком богослов’я в УГКЦ.

о. Олег Чупа,

прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next