АКТУАЛЬНО

Відбулося громадське обговорення нової редакції Закону України «Про соціальні послуги»

Вівторок, 11 лютого 2014, 15:03
8 лютого в Міністерстві соціальної політики України відбулося громадське обговорення нової редакції Закону України «Про соціальні послуги». Це суттєвий і важливий крок у реформі системи надання соціальних послуг в Україні, до якого активно залучений і БФ «Карітас України». Про це повідомила Надія Чорна, менеджер зв’язків із громадськістю цього Фонду.

 «Нова редакція Закону «Про соціальні послуги» буде зорієнтована на виконання завдання реформування соціальної сфери, а також враховуватиме найкращі надбання чинного законодавства. Протягом всієї розробки проекту Закону до роботи активно були залучені Карітас України та інші недержавні та міжнародні організації – відтак в новій редакції враховано пропозиції та найкращих досвід ефективних надавачів соціальних послуг та справжні потреби отримувачів», –  зазначає Дзвенислава Чайківська, керівник лобістської групи БФ «Карітас України».

Учасники Громадського обговорення нової редакції Закону України «Про соціальні послуги» підтримали зусилля Міністерства соціальної політики щодо реформування системи надання соціальних послуг і залучення недержавних надавачів соціальних послуг та об’єднань отримувачів на етапах визначення потреб, оцінки якості та надання соціальних послуг. 12 лютого вирішено провести робоче засідання Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики Центру перспективних соціальних досліджень МСП та НАН України для врахування пропозицій, які були озвучені під час засідання 8 лютого. Після цього законопроект буде передано до Департаменту соціальних послуг Міністерства соціальної політики.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next