АКТУАЛЬНО

Відбулося перше зібрання пресвітерської ради Апостольського екзархату в Італії

П'ятниця, 21 травня 2021, 14:56
20 травня 2021 у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі відбулося перше засідання пресвітерської ради Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії.

Перед початком засідання владика Діонісій Ляхович, апостольський екзарх, відслужив Божественну Літургію та Молебень до Пресвятої Богородиці у співслужінні з владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської архиєпархії, та священнослужителями, членами пресвітерської ради.

Після Богослужіння було зачитано декрети: про створення Літургійного відділу (l’Ufficio Liturgico) та призначення о. Олександра Товта його директором; про створення Пасторального відділу (l’Ufficio Pastorale) та призначення о. Володимира Волошина його директором.

За пропозицією Курії Апостольського екзархату, владика Діонісій запропонував пресвітерській раді розглянути такі   теми:

1. Про адміністративний поділ Апостольського екзархату.

2. Про призначення директора служби «Карітас» Апостольського екзархату.

3. Про збірки в Апостольському екзархаті.

4. Про ради та відділи (gli Uffici) Апостольського екзархату.

5. Про принагідні пожертви з нагоди виконання пастирських послуг.

6. Про дату проголошення декрету щодо календарної реформи.

7. Різне.

Рішення пресвітерської ради із зазначених питань є дорадчими для єпископа. Думка ради буде врахована екзархом під час публікування декретів, що стосується згаданих тем.

Під час перерви між засіданнями о. Марко Ярослав Семеген відслужив панахиду за упокій душі о. Степана Гавриїла Стареправа, першого протосинкела Апостольського екзархату, який 9 травня переставився до осель Небесного Отця.

Пресслужба Апостольського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next