АКТУАЛЬНО

Відбулося останнє цього року засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Четвер, 12 грудня 2013, 16:36
10 грудня 2013 року в приміщенні гуманітарного факультету УКУ відбулося останнє в цьому році засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Про це повідомили у секретаріаті Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

На засіданні були: с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, о. Андрій Стадницький, заступник голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, д-н Віктор Шпак, виконувач обов’язків секретаря Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, бр. Юрій Павлиш, референт Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, а також голови катехитичних комісій.

На початку зустрічі о. Михайло Гарват разом із головам єпархіальних катехитичних комісій висловив підтримку позиції УГКЦ, висловленої у зверненні Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ,щодо подій, які відбуваються в Україні. Далі с. Луїза Цюпа, СНДМ, ознайомила присутніх із підготовкою до проведення в Україні Всеєвропейського катехитичного конгресу «Катехитичний супровід новонаверненої особи», який проходитиме 4-9 червня 2014 році. Відтак учасники зустрічі обговорили питання участі в ньому голів єпархіальних катехитичних комісій Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Важливими елементом цієї конференції буде представлення свідчень новонавернених осіб з України. Отець Михайло Гарват підбив підсумки конференції «Організація катехитичного служіння у протопресвітеріатах УГКЦ в Україні» (8 жовтня 2013 року). Голови катехитичнх комісій з єпархій та екзархатів УГКЦ висловили власні позитивні враження щодо цієї конференції.

Відповідно до затвердженого порядку денного XІІІ Засідання КК КГВА УГКЦ, о. Андрій Стадницький, заступник голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, детально ознайомив голів єпархіальних катехитичних комісій із підсумками семінару для новопризначених директорів катехитичних шкіл.

Важливим елементом засідання було питання організації та планування діяльності КК КГВА УГКЦ на 2014 рік. Було розглянуто важливі події наступного року на всецерковному та всеукраїнському рівні.

На завершення було затверджено зміни до положень «Про парафіяльну катехитичну школу» та «Про порядок призначення на катехитичне служіння та відкликання з нього».

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next