АКТУАЛЬНО

Відбувся Собор УГКЦ у Німеччині та Скандинавії на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Вівторок, 19 травня 2015, 10:50
15-17 травня 2015 року в Мюнхені відбувся Собор екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії. Почався Собор молитвою до блаженного священномученика Петра Вергуна, покровителя та першого візитатора цього екзархату. Владика Петро (Крик), відкриваючи захід, запалив три свічки – на пам’ять про всіх загиблих за волю України; за всіх тих, хто трудиться для воїнів, опікується хворими і пораненими, збирає допомогу для війська та постраждалих; за мир та світле і Богом благословенне майбутнє нашого народу й усього світу. Повідомив о. Іван Мачужак.

Після вступного слова о. Івана Мачужака, координатора Стартегії УГКЦ'2020, святкову доповідь виголосив владика Євген (Попович), Єпископ-помічник Перемишльської архиєпархії УГКЦ. Мирянські організації та рухи в Католицькій Церкві Німеччини представив п. д-р Мартін Шнайдер, як представник Центрального комітету католиків Німеччини. Перший день Собору завершився вечором зустрічей і виступами хору «Покров» та танцювального ансамблю «З перцем» з Мюнхена.

Другого дня Собору - реферати та робота в групах – учасники зосередилися на трьох актуальних темах, важливих для життя Церкви в Німеччині: Апостольский екзархат у контексті цивільних та церковно-правових відносин Німеччини; Літургія, катехизація і Боже Слово; християнський маркетинг.

Після роботи в групах, дискусій і зустрічей спільнота Собору, яка складалась майже з  60 делегатів із Німеччини та Скандинавії, проголосувала про резолюції та вибрала  Михайла Ясеницького з української спільноти Кельна делегатом від мирян екзархату на Патріарший Собор в Івано-Франківську в серпні цього року.

Однозначним успіхом всі учасники Собору визнали можливість зустрічі в такому форматі. Кожен делегат і душпастир починає тепер найважливіший етап – втілення рішень і резолюцій в життя.

Департамент інформації УГКЦ  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next