АКТУАЛЬНО

Відбувся VI фестиваль хорів Сокальсько-Жовківської єпархії «Тебе Бога хвалимо»

П'ятниця, 05 липня 2019, 14:14
29 червня 2019 р. з ініціативи о. Михайла Микити, у храмі свв. Володимира та Ольги у Львові, відбувся VI фестиваль хорів Сокальсько-Жовківської єпархії «Тебе, Бога хвалимо» в якому взяли участь двадцять вісім хорових колективів, більше п’ятисот виконавців.

Розпочався фестиваль молебнем до новомучеників УГКЦ, який очолив Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза. 

Після привітання архиєрея прозвучав гімн фестивалю – пісня св. Амброзія Медіоланського «Тебе, Бога, хвалимо» (аранж. Ю. Антківа). Вперше у фестивалі взяв участь хор священиків Сокальсько-Жовківської єпархії. Зведений хор також виконав твір «Тебе поєм».

«Фестиваль, який тут відбувається, присвячений року сім'ї, і ми особливо молимося за наші родини, за наші сім'ї. Поручаймо Богові наших дітей, наших подругів – чоловіка і жінку, щоби вони завжди віднаходили ту силу прославляти Господа Бога і жити згідно Його заповідей.

Сьогодні з вашим співом звучатиме не лише пісня, а й молитва. Нехай ця молитва буде благословенням для всіх наших українських сімей, для наших родин», – сказав владика.

Він також пригадав, що цьогоріч наша Церква в особливий спосіб згадує новомучеників, блаженних Климентія Шептицького, о. Омеляна Ковча, Тарсикію Мацьків та Йосафату Гордашевську:. «Коли ми дивимося на життя тих новомучеників, ми хочемо також сказати: Господи, ми хочемо Тебе любити, хочемо бути Тобі вірними, хочемо в своєму житті також осягнути ту святість, яку осягнули новомученики. Хочемо, щоб наша Церква розвивалася, процвітала і освячувалася... Бажаю всім нам, дорогі браття і сестри, щоби ця святість, ця вірність Господу Богу завжди палала в наших серцях... Сьогодні ми також маємо стати святими, тими, хто має запалити і передати цю віру в нашій Греко-Католицькій Церкві, тим, хто прийде після нас». 

На завершення учасники фестивалю переглянули мюзикл «"Гуцулка Ксеня» у кінотеатрі в ТРЦ «Ашан».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next