АКТУАЛЬНО

Відбувся XVII Євхаристійний з’їзд учнівської молоді Івано-Франківська

Понеділок, 27 жовтня 2014, 13:01
XVII Євхаристійний з’їзд учнівської молоді відбувся 25 жовтня 2014 року в парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях). Організатором виступає Управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у співпраці зі Згромадженням Воплоченого Слова. Провів з’їзд о. Йосафат Бойко із Згромадження Воплоченого Слова з допомогою священиків та сестер-монахинь.

Осіннього, але вже сніжного суботнього ранку близько двох із половиною сотень учнів 8-х класів загальноосвітніх шкіл міста Івано-Франківська зібралися на околиці міста для здійснення паломництва до монастирського храму Святих Кирила і Методія. Урочистою колоною з репрезентативними ознаками (стягами, хоругвами та написами) колона направилася в бік храму.

На подвір’ї церкви учнів і вчителів привітав о. Йосафат Бойко, запросивши всіх до храму. Розпочався з’їзд Молебнем до Богородиці. У проповіді священик наголосив на цінності таких заходів, як проща, і на центрі християнського життя і гаданої прощі  - Євхаристії. Тема покликання до життя і до святості – стали основою роздумів для присутніх.

Кожен учасник отримав буклет із правилами, як поводитися у храмі. Відтак відбулася робота в групах, під час якої сестри-монахині розказували про важливість  таїнств Покаяння і Пресвятої Євхаристії. Майже всі учні і вчителі приступили до згаданих святих таїнств. Святу Літургію з короткими поясненнями очолив о. Йосафат, зачитавши та прокоментувавши євангельський уривок про покликання учнів, які, «кинувши все, пішли за Ісусом».  У своїй проповіді священик наголосив на тому, що під час навчання у школі учень повинен задумуватися над тим, до чого його кличе Господь Ісус. «Усіх нас тут присутніх Господь покликав до життя, бо ми живемо і вдячні за це Богові  і нашим батькам. Усіх нас кличе до святого життя, щоб ми втікали від гріха і старалися жити з Богом, за допомогою святих таїнств Сповіді і Причастя. А також нас, як і колись учнів, кличе до певного стану життя і певної професії – когось стати вчителем,  когось стати доктором, а когось священиком, монахом чи монахинею. Ми повинні мати відкриті вуха на голос Божий, щоби почути Його поклик так, як його почули учні на березі Галилейського озера», - сказав у своїй проповіді о. Йосафат.

Опісля всі мали час на спілкування і чаювання в ораторії. А відтак знову зустрілися в храмі і  спільно співали молитву вервиці за Мир в Україні. Кожне таїнство супроводжувалося зачитуванням прохань.

Кожен учасник отримав на пам’ятку образок Милосердного Ісуса з молитвою за Україну, яку всі домовилися молитися о 21-й годині кожного дня. А також корисними порадами для кожного стали «10 правил, щоб добре жити» від святого Альфонса.

Дякуємо всім, хто посприяв такому святому ділу – праці для добра душ.

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next