АКТУАЛЬНО

Відбувся Єпархіальний собор Стрийської єпархії «Парафія – місце зустрічі з живим Христом»

П'ятниця, 28 березня 2014, 12:43
27 березня 2014 року відбувся Єпархіальний собор Стрийської єпархії «Парафія – місце зустрічі з живим Христом», скликаний владикою Тарасом (Сеньківим), відповідно до постанови №35 Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви від 3 вересня 2013 року. Головною метою цього Собору є пожвавлення життя і діяльності парафіяльних спільнот у сучасних реаліях.

Участь у Соборі, який проходив у парафії Всіх святих українського народу м. Стрий, взяло близько 70 учасників – представники духовенства Стрийської єпархії, члени монаших спільнот, що знаходяться на теренах єпархії, та делеговані від кожного деканату миряни.

Собор розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці, після якого було зачитано декрет владики Тараса про скликання Собору. Відтак архиєрей звернувся до учасників із вступним словом.

Далі було представлено чотири доповіді, які стосувалися основних тем собору – катехизації, Літургії та харитативної діяльності: «Сучасні напрямні розвитку парафії» - о. ліц. Богдан Манишин, протосинкел Стрийської єпархії; «Катехизація – основа особистого, родинного, парафіяльного та суспільного життя» - о. м-г Андрій Бінас, голова Катехитичної комісії; «Літургійне життя парафії» - о. ліц. Ігор Головчак, голова Комісії у справах євангелізації; «Харитативна діяльність – служіння Христу» - п. Петро Маковський.

Після доповідей усі присутні мали можливість задати запитання доповідачам, а далі відбувалася робота в групах, під час якої учасники обговорили порушені на Синоді теми та в підсумку цього сформулювали резолюцію Синоду, рішення якої будуть впроваджуватися в життя на кожній парафії Стрийської єпархії, реалізуючи таким чином Стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 року: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

 

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next