АКТУАЛЬНО

Відеолекції «Соціальна доктрина Церкви: вчення надії для молоді»

Вівторок, 28 липня 2015, 16:32
Як повідомили у Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», станом на 28 липня 2015 року завершилися записи відеолекцій фахівців соціального вчення під назвою «Соціальна доктрина Церкви: вчення надії для молоді». Ці лекції мають на меті утвердити демократичні цінності та культуру серед української молоді.

Тематика відеолекцій зачіпає актуальні для суспільства поняття справедливості й миру, взаємовідносин поміж Церквою, державою та громадянським суспільством, грошей і спільного блага, примату особи, економічних викликів і багато інших насущних для української молоді запитань.

Серед лекторів – Блаженніший Любомир (Гузар), доктор філософських наук та радник прем’єр-міністра України Віктор Єленський, завідувач кафедри міжнародного права Національного університету «Києво-Могилянська академія» Мирослава Антонович та інші знані в суспільстві громадські й церковні діячі.

Виготовлення та поширення в суспільстві відеолекцій на основі соціального вчення Церкви є ініціативою Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Серед завдань і цілей лекцій є послужити альтернативою і потребою відповіді християнського бачення на суспільні питання сучасності в Україні. Цикл відеолекцій висвітлює головні ділянки соціального вчення Церкви: його значення та важливість, його головні фундаментальні принципи, охоплює ділянки родинного життя, політики, економіки, принципи співжиття, розвитку суспільства та особи на засадах миру й справедливості у світлі християнських цінностей. Цей проект відповідає також плану, затвердженому Секретаріатом європейських комісій «Справедливість і мир», спрямованого на популяризацію соціального вчення Церкви в суспільстві.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next