АКТУАЛЬНО

Відеопроєкт «Lectio Divina онлайн» відтепер щопонеділка о 19:00

Понеділок, 19 жовтня 2020, 15:42
Щопонеділка ввечері на каналах «Живого телебачення» в ютубі та фейсбуку всі охочі мають змогу під проводом священника молитовно читати Святе Письмо. Проєкт «Lectio divina онлайн» стартував 15 червня 2020 року із читання книги Одкровення.

Зважаючи на те, що від Покрову Пресвятої Богородиці щоденно о 20:00 у прямому ефірі відбувається молитва на вервиці в рамках ініціативи «Вервиця єднає», час виходу в ефір програми «Lectio divina онлайн» змінено. Від понеділка, 19 жовтня, початок ефіру о 19:00.

Тривалість кожної онлайн-трансляції близько 40 хв. Відбувається «Lectio Divina онлайн» таким чином: один зі священників УГКЦ у студії «Живого телебачення» провадить молитовне читання Слова Божого, а всі охочі мають змогу брати в ньому участь через платформу ZOOM. Також є пряма трансляція.

Як відомо, молитовне читання Слова Божого складається із декількох етапів: читання Слова Божого (lectio), роздумування над Словом Божим (meditatio), молитва Словом (oratio) та споглядання Господа через Слово Боже (contemplatio). Розпочинається Lectio Divina молитвою до Святого Духа про світло у розумінні біблійного слова та Його супровід під час цієї молитви і завершується подячною молитвою та благословенням. У перервах між чотирма етапами «Lectio Divina онлайн» передбачено співання вибраних віршів з прочитаного фрагмента Святого Письма, які співає о. Олексій Саранчук.

Користувачі ZOOM, які приєднуються до молитви через цю платформу, мають змогу висловити власні слова молитви та взяти безпосередню участь у роздумах над текстами Святого Письма. Приєднуйтеся до молитви Словом Божим!

Як взяти участь у молитовному читанні Святого Письма?

Усіх охочих брати участь у програмах «Lectio Divina онлайн» просимо надіслати повідомлення на електронну пошту «Живого телебачення» ([email protected]) із темою «Lectio divina онлайн» та повідомленням про бажання взяти участь у молитовному читанні Святого Письма.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next