АКТУАЛЬНО

«Відкритість на дію Святого Духа – запорука успішного піклування Божим створінням», – екореферент Одеського екзархату УГКЦ

П'ятниця, 05 червня 2015, 12:07
На святковій Літургії у день Зіслання Святого Духа екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик під час науки розповів своїм парафіянам про роль Святого Духа у житті людини, а також про походження традиції прикрашати помешкання зеленю. Після проповіді на єктенії священик виголосив подяку Богові за ласку дощу, про яку просили мешканці села під час молебнів до Пресвятої Богородиці у місяці травні.

Парафія Святого Архистратига Михаїла знаходиться у Скадовському районі, Херсонській області. Мешканці с. Птахівка активно займаються сільськогосподарською діяльністю, у тому числі вирощуванням овочів. Спекотні дні й посушливий клімат зумовлюють людей активно доглядати свої насадження, а особливо майже весь час поливати їх водою. Тому дощ для полів дуже важливий, але цікавим є те, що не завжди. Деякі овочі в певний час свого росту через воду можуть псуватися, в той же час, коли зернові культури дуже потребують її для «наливу» колосу.

Тому у своїх проханнях під час молебню духовний отець і люди просили, щоб Господь благословив працю рук їхніх. Потрібний дощ пішов і (що головне) тривав із переміною два дні, якби йшов довше, то овочі почали б хворіти.

Враховуючи ці та інші моменти, а найголовніше – це свято Зіслання Святого Духа, о. Дмитро говорив про Духа животворящого, Який освячує, дає поштовх людині робити добро, дає натхнення прагнути кращого, самовдосконалюватись, наближатися до свого Творця, бачити Його Премудрість у сотвореному світі. Спілкуватися з Ним через щиру молитву, дякувати за отримані ласки, цінувати своє життя та оточуючих. Час П’ятидесятниці, в якому ми живемо, є сприятливий для того, щоб вище перераховане мало право на існування у нашому житті. Від нас вимагається дати згоду і не упустити свій шанс бути щасливими тут, на землі, а в повноті – у Царстві Небесному.

На завершення своєї науки о. Дмитро сказав, що у ділі нашого спасіння Пресвята Трійця діяла і діє як одне ціле, і ця єдність у любові є для нас прикладом способу життя не тільки у стосунках між людьми, але й з навколишньою природою та її Творцем.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next