АКТУАЛЬНО

Діти учасників АТО побували у творчому християнському таборі

Четвер, 16 серпня 2018, 11:43
Від 4 до 14 серпня 2018 року в мальовничих Карпатах на території Пластового табору-музею «Сокіл» проходив творчий християнський табір «Артерія – 2018».

Організатором цього табору був Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, співорганізатором стали Координаційна рада з питань душпастирства в кризових ситуаціях, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, ГО «Українська молодь – Христові» м. Нового Роздолу.

Близько 60 осіб (із них 40 дітей учасників АТО та 20 членів УМХ) з’їхалися з різних куточків України для того, щоб поринути у світ духовного та творчого пошуку свого серця – місця зустрічі людини із Творцем. Гаслом табору стало – «Відкрий мистецтво твого серця!» За допомогою мистецьких майстер-класів (декупаж, ліпнина з глини, валяння з вовни, різьба по дереву, основи пішохідного туризму та скелелазіння, малювання на склі, плетіння чоток, вишивка стрічками тощо) молодь намагалася відкрити свої таланти та активно відпочивати.

Комендант табору о. Ростислав Височан зазначив, що програма табору невимушено знайомила учасників із постаттю великого митрополита Андрея Шептицького: «Якось по-особливому ми відчували присутність митрополита Андрея, адже місця, які ми відвідували, стелилися його слідами».

Невипадково і місцем таборування став «Сокіл», адже це земля, яку митрополит Андрей Шептицький подарував українським пластунам у 1925 році. Учасники відвідали урочище Підлюте (Митрополичі палати), взяли участь у пішій молодіжній прощі Перегінського деканату «Слідами митрополита Андрея», відвідали Скит святого Андрія Первозванного (дякуємо отцям Студійського уставу за теплу зустріч). Крім того, незабутньою була подорож на «карпатському таксі» до о. Росохан (1120 м над рівнем моря), яке розташоване глибоко в горах, та сходження на хребет Аршиця (1520 м).

Дякуємо духівнику Новороздільського УМХ о. Івану Рибку, військовому капелану Стрийської єпархії о. Михайлу Кушніру, семінаристам Львівської духовної семінарії Святого Духа та аніматорам із УМХ за допомогу у проведені програми табору.

СВІТЛИНИ.

Повідомив о. Ростислав Височан


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next