АКТУАЛЬНО

Відновлений пішохідний міст через річку Прут у Коломийській єпархії назвали Стрітенським

Середа, 17 лютого 2021, 12:35
У селі Воскресінці Коломийської єпархії урочисто відкрили та освятили пішохідний Стрітенський міст через р. Прут. Міст, що розділяє село навпіл, зруйнувала повінь у 2008 році.

Майже тринадцять років мешканці половини села, щоб дістатися до магазину чи лікарні, мусили переходити річку вбрід.  Довгобуд завдовжки понад триста метрів завершили зводити напередодні свята Стрітення Господнього. Назвали міст Стрітенським не лише через свято, а й тому, що нарешті зустрілися два береги річки і об'єднали село.

На довгоочікувану подію – відкриття пішохідного мосту через Прут – прибула велика кількість мешканців с. Воскресінці. Також завітав і єпископ Коломийський Василь Івасюк. Владика здійснив Чин освячення «Стрітенського моста».

Під час урочистостей зі словом виступив голова Коломийської ОТГ п. Богдан Станіславський, який неабияк спричинився до зведення споруди: «Сьогодні радію з того що ми нарешті спільними зусиллями відновили цей пішохідний міст, який слугуватиме людям довгі роки. Щиро дякую всім, хто посприяв його спорудженню».

На завершення урочистого дійства міський голова нагородив всіх причетних до спорудження «Стрітенського моста» грамотами, а владика Василій окропив новозбудований міст освяченою водою.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next