АКТУАЛЬНО

Відомий письменник-єзуїт у Львові розповів про роль монахині у Церкві

Субота, 10 серпня 2013, 11:16
6-9 вересня 2013 в Брюховичах, що на Львівщині, відбувся формаційний курс для монахинь УГКЦ, які вже склали вічні обіти. Гостем формаційних курсів був відомий сучасний польський католицький письменник о. Юзеф Августин, єзуїт, редактор журналу «Духовне життя», автор понад 30 видань із психології та духовності, введення в духовне життя, молодіжної проблематики, формації священиків і духовного керівництва. Участь у формаційному курсі взяло близько 90 сестер, які вже склали вічні обіти.

Додамо, що формаційний курс для монахинь УГКЦ відбувається щороку влітку, з ініціативи Ради вищих настоятельок УГКЦ.  Так, о. Юзеф розповідав сестрам про загальнолюдську зрілість богопосвяченої жінки.

«Потрібно бути доброю людиною! Так навчав нас отець-єзуїт, - розповідає с. Наталя Мельник, голова Ради вищих настоятельок УГКЦ, генеральна настоятелька Згромадження сестер Пресвятої родини УГКЦ. – На перше місце священик ставить людську формацію. За його словами, не може бути доброю монахинею та особа, яка не має почуття відповідальності і не може опанувати себе».  Як сказав отець-єзуїт, така людина не може взяти на себе зобов’язання перед Богом, адже формація полягає в постійному зростанні в духовному житті. Священик виокремив ті критерії, які, на його думку, є фундаментами богопосвяченого житя: життя у правді, виховання сумління, пошана до Божого творіння, почуття справедливості, вірність своєму слову, здатність до співчуття, боротьба з власним егоїзмом. Якщо людина такі якості не виховує у собі, на думку о. Юзефа,  вона не зможе взяти на себе зобов’язання перед Богом.

«Як навчав нас о. Юзеф, богопосвячена жінка повинна плекати в собі духовне материнство. Монахиня повинна свідчити і давати  людям віру, надію та любов», - розповіла с. Наталя Мельник.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next