АКТУАЛЬНО

Відповідальному за екологію при Ватикані представили екодіяльність УГКЦ

Четвер, 19 липня 2018, 12:04
18 липня 2018 року у Ватикані, в центральному офісі Дикастерії у справах інтегрального розвитку людини, яку створив Папа Франциск, у дружній атмосфері відбулася перша робоча зустріч-знайомство о. Джоштрома Ісаака Куредаддама (P. Joshtrom Isaac Kureethadam, SDB), координатора сектора екології та створіння, що існує при зазначеній Дикастерії, з екологічною діяльністю УГКЦ.

Отець Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ із питань екології, презентуючи Бюро, представив ватиканському колезі десятилітню діяльність церковно-екологічної інституції, її мету, завдання та головні ініціативи. Під час представлення він коротко розповів також і про те, яких великих страждань та руйнувань зазнає Боже створіння – природа разом зі своїм вінцем – людиною в Україні. З одного боку, через несправедливу агресивну війну на Сході Батьківщини, а з другого – через корупцію, кричущу несправедливість у розподілі природних багатств,  на різних рівнях і загальну безвідповідальність населення щодо природного довкілля.

Представник Ватикану не приховував захоплення екодіяльністю УГКЦ і був вражений науково-видавничою, освітньо-виховною та практичною діяльністю, зокрема активністю праці міжєпархіальної екомережі. У ході зустріч о. Джоштр висловив сподівання, що ця перша, історична, зустріч матиме продовження у вигляді тісної співпраці заради порятунку Божого створіння – природи та на прославу Творця. «Я приємно вражений тим, як ефективно, не зважаючи на складну ситуацію, ваша Церква здійснює екологічну місію в українському суспільстві», – наголосив ватиканський високодостойник. І додав: «Потрібно зробити все можливе, щоб ефективний досвід УГКЦ могли перейняти й інші».

Особливо зауважено й те, що багато з видань Бюро – екологічні казки, екологічний дороговказ, екологічна Хресна дорога, духовно-екологічні імпульси – повинні бути перекладені іншими мовами, а досвід ефективної діяльності міжєпархіальної мережі, на думку ватиканського представника, вартий наслідування.

На закінчення зустрічі для бібліотеки Бюро подаровано низку авторських видань на екологічну тематику.

Ця зустріч і високе визнання екодіяльності УГКЦ на найвищому всецерковному рівні – свідчення того, що структури при Патріаршій курії  успішно здійснюють покладену на них місію світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром, Главою й Отцем Церкви Блаженнішим Святославом і Синодом Єпископів УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next