АКТУАЛЬНО

Відповідальні за впровадження стратегії розвитку Церкви в єпархіях відвідали парафію УГКЦ в Барселоні (Іспанія)

Вівторок, 01 грудня 2015, 11:56
29 листопада українці в м. Барселона (Іспанія) відзначали свій престольний празник - Святого священномученика Йосафата. Участь у святі взяли також сім священиків-координаторів з України, які відповідають за впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року у своїх єпархіях: о. Василь Чудійович (Київська архиєпархія), о. Володимир Заболотний (Бучацька єпархія), о. Володимир Коткевич (Сокальсько-Жовківська єпархія), о. Богдан Іванюк (Коломийсько-Чернівецька єпархія), о. Макарій Ленів (Одеський екзархат), о. Олександр Варницький (Донецький екзархат) та о. Максим Кролевський (Харківський екзархат). Цього року координатори з України та світу мають зібратися у Фатімі для обговорення подальших кроків у напрямку розвитку УГКЦ та попросити заступництва у Пресвятої Богородиці. Повідомляє сайт УГКЦ в Полтаві.

Храмовий празник розпочався Божественною Літургією, яку очолив о. Богдан Іванюк, протосинкел Коломийсько-Чернівецької єпархії.

У своїй недільній проповіді о. Сергій Знак, парох парафії Святого священномученика Йосафата для українців в Барселоні, наголосив на важливості постаті святого в житті кожного сучасного християнина. "Ми сьогодні повинні усвідомити всю важливість мучеництва святого Йосафата, - зауважив священик, - усі надзвичайно позитивні елементи його духовного життя та з християнською гідністю, реалізувати їх у нашому сучасному світі".

Після Святої Літургії відбулося освячення води та мирування. А згодом усі учасники престольного празника зустрілися за святковою трапезою і змогли поспілкуватися в родинній, живій та домашній атмосфері.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next