АКТУАЛЬНО

«Відповідальність крок за кроком переможе корупцію», − Папа Франциск

Понеділок, 24 березня 2014, 15:00
Моїм прагненням, яке відчуваю, є поділитися з вами надією, - надією на те, що почуття відповідальності крок за кроком переможе корупцію в кожній частині світу. І це повинно випливати зсередини, із сумління, а звідти оздоровлювати поведінку, стосунки, рішення та суспільство.

Такі слова сказав Святіший Отець Франциск, Папа Римський, під час зустрічі і спільної молитви з родичами людей, загиблих від рук мафії. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Святіший Отець запевнив у своїй молитовній солідарності всіх, хто втратив рідних внаслідок мафіозного насильства, дякуючи їм за їхнє свідчення, за те, що вони «не замкнулися в собі», а розповідають свою історію «болю і надії», що є дуже важливим, «особливо для молоді».

«Я бажаю молитися разом із вами за всі жертви мафії, і роблю це від щирого серця», – зауважив Папа, заохочуючи молитися також і за те, щоб випросити «сили прямувати вперед, не знеохочуватися, але й далі боротися з корупцією».

На завершення Наступник святого Петра звернувся і до «великих відсутніх», до негативних героїв цих подій, тобто, до людей, які є членами мафіозних структур.

«Будь ласка, змініть життя, наверніться, зупиніться, перестаньте коїти зло! Ми молимося за вас. Наверніться, прошу вас на колінах, бо це для вашого ж добра. Життя, яким тепер живете, не принесе вам приємності, не принесе радості, не дасть щастя», − сказав Папа Франциск.

Він наголосив, що влада, гроші, отримані внаслідок корупції і насильства, є кривавими грошима і владою, «яких не зможете забрати із собою в інше життя».

«Наверніться, ще є час, щоб не потрапити до пекла. Бо саме воно чекає на вас, якщо і далі йтимете цією дорогою», − попросив Святіший Отець Франциск, Папа Римський. 

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next