АКТУАЛЬНО

«Відповідальність за Боже створіння» – тема екоднів у християнських таборах

Четвер, 22 червня 2017, 17:20
Літній період – це прекрасний час для відпочинку та оздоровлення дітей, а водночас – це унікальна нагода в ненав’язливий спосіб поширювати вчення Церкви серед дітей і молоді.

Вже доброю традицією у часі літніх канікул є проведення екоднів на парафіяльних, деканальних чи єпархіальних християнських таборах. У такі дні отці-референти Бюро УГКЦ з питань екології доносять істину про гріховність нищення природних Божих дарів, вчать дітей бережно відноситись до природи і Божого створіння, та закликають відповідально ставитися до використання природних ресурсів. Молодь та діти через спільну молитву, роздуми, працю, ігри, розваги, пізнають в природі руку Творця і це спонукає їх до більш шанобливого ставлення до Богом створеного світу.

Не є винятком й Івано-Франківська архієпархія, в якій зароджувалося та активно розвивається екологічне служіння УГКЦ.

Протягом літа планується провести екодні на кожному з десяти заїздів архієпархіального табору «Веселі канікули з Богом», що проходить в урочищі Підлюте – мальовничому куточку українських Карпат. Дводенні зустрічі з таборовиками вже мав о. Михайло Дзуль, референт Екобюро в Івано-Франківській архієпархії.

Діти мали прекрасну нагоду молитовно дякувати Творцеві за Його дари, переглядати фільми, екологічні ролики, брати активну участь в екоквестах та забавах.

Минулого тижня за участю референта Івано-Франківського було проведено екодень на християнському таборі парафії «Всіх святих українського народу», що дислокувався в м. Яремче. Діти радо вітали представника Екобюро, бо залишилися добрі спогади про минулорічну зустріч, ділилися враженнями та висували цікаві пропозиції. Попри дощову погоду всі отримали масу позитивних емоцій та вражень.

21 червня о. Михайло Дзуль спільно з о. Назарієм Мицком, референтом Бюро УГКЦ з питань екології в Коломийсько-Чернівецькій єпархії, на запрошення о. Дмитра Бігуна, референта Рогатинського, провели екодень на дитячому християнському таборі парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що в місті Рогатин.

Понад 100 дітей протягом дня у формі змагань мали змогу переконатися і довести собі, що, згідно зі словами Папи Франциска, «Земля – це безцінний Божий дар для кожного і вона належить усім».

Всі діти отримали пам’ятки від референтів, а найбільш активна команда «Захисники природи» – грамоту Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next