АКТУАЛЬНО

Відтепер на Закарпатті перебуватимуть мощі Апостолів Петра і Павла

Субота, 13 липня 2013, 16:42
12 липня 2013 року в день Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, владика Іриней (Білик), єпископ-канонік римської Папської базиліки Санта Марії Маджоре, передав мощі апостолів Петра і Павла на постійне перебування до храму у с. Вишка Закарпатської області. Саме у цей день у місцевому храмі обходили престольне свято.

Урочистості розпочалися Архиєрейською Літургією, яку очолив Владика Іриней у співслужінні із місцевим парохом та отцями василіанами та салезіянами. У Божественній Літургії взяли участь монахи студити та сестри служебниці зі Львова та Ужгорода,  численні миряни з Закарпаття, православні брати з Білорусії та Росії. Супроводжував Літургію хор «Євшан» зі Львова.

Після Літургії Владика Іриней поблагословив мініатюру Папської Базиліки Святого Петра, яка була встановлена в споруджуваному Закарпатському музеї мініатюр. Слід відзначити, що напередодні Владика Іриней освятив мощі третьої категорії, частинки котрих, були поміщені в копіях запрестольної ікони з храму у Вішці.

Прес-служба парафії

Довідка:

Храм Св.Верх.Апп. Петра і Павла був збудований зусиллям Петра і Оксани Токач. Храм освятив 12 липня 2010 року Владика Мілан (Шашік), Єпископ Мукачівської єпархії та Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next