АКТУАЛЬНО

Відтепер у Києві буде вулиця Митрополита Андрея Шептицького

Субота, 12 березня 2016, 15:42
Відтепер у Києві буде вулиця Митрополита Андрея Шептицького. Крім того, діячі українських Церков віднині будуть представлені в київській топоніміці іменами патріарха УПЦ КП Володимира Романюка, патріарха УАПЦ Мстислава Скрипника, митрополита УПЦ (МП) Володимира Сабодана.

Міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про перейменування вулиць столиці, які мали комуністичні назви. Серед них - вулиці Джеймса Мейса, Митрополита Андрея Шептицького, генералів Марка Безручка та Василя Кука, поетів Світличного та Маланюка.

Рішення опубліковано на сайті КМДА.

Віднині в Києві будуть вулиці й провулки, названі на честь діячів Української революції 1917-1921 років, ОУН і УПА, козацьких полководців, українських істориків, письменників, церковних діячів тощо. 

Наприклад, вулицю Колективізації на Солом'янці переназвали на честь визначного американсько-українського дослідника Голодомору Джеймса Мейса.

Замість провулка Щербакова буде провулок Всеволода Петріва - генерал-хорунжого Армії УНР. Увічненими стали ще двоє військовиків Армії УНР - генерал Марко Безручко і полковник Василь Вишиваний. З'явилися вулиці, названі на честь Героїв Крут - Володимира Наумовича (замість колишньої Володимира Антонова-Овсієнка, чиї війська наступали на Крути) і Володимира Шульгина (екс-Івана Федька).

На честь митрополита Андрея Шептицького назвали колишню вулицю Луначарського на Лівому березі Дніпра. Вона простягається від Броварського проспекту до площі Луначарського, від вулиці Чадаєва до вулиці Каховської.

Повний список перейменувань можна переглянути на сайті КМДА.

memory.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next