АКТУАЛЬНО

Відзначено переможців 5-го Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння»

Вівторок, 15 грудня 2015, 12:04
10 грудня 2015 року в Івано-Франківську відбулась святкова академія з нагоди відзначення переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння», яке щорічно проводить Бюро УГКЦ з питань екології з метою популяризації Дня молитви за створений світ (Дня Бога Творця) та плекання свідомості християнської відповідальності за все створіння.

Святковий захід, на який з’їхались переможці з різних областей України, розпочався спільною молитвою, після якої було зачитано привітального листа Блаженнішого Любомира, Верховного архієпископа-емерита до учасників, переможців та організаторів Конкурсу, в якому він високо оцінює та благословляє всіх на відповідне богоугодне служіння у майбутньому.

Проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, привітавши всіх присутніх з першим ювілеєм щорічного Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння», пригадав його мету та основні завдання, а також розповів про шлях зародження, розвитку та перші щедрі плоди. За 5 років Конкурсу в ньому взяло участь близько 1000 учасників різних вікових категорій та конфесійної приналежності. З року в рік розширюється географія учасників і на сьогодні охоплює не лиш всі регіони України, але й також українську діаспору. Кращі роботи публікуються окремими збірками і стають підручним матеріалом для екологічної освіти та душпастирства. За словами очільника Екобюро: «Щорічний екологічний конкурс «Відповідальність за створіння» є вагомим інструментом для переосмислення і оживлення християнської віри, що має ключове значення змін світу на краще і гідної відповіді на наявні екологічні загрози».

До вітального слова були запрошені члени Міжнародного журі. О. Олександр Левицький, ректор Івано-Франківського Богословського університету ім. св. Ів. Золотоустого, побажав усім в році Божого милосердя – милосердного ставлення один до одного та всієї створеної Богом природи.

П. Ярема Проців, заслужений майстер Міжнародної федерації фотомитців та член Спілки фотохудожників України, відзначив складність оцінювання чисельних робіт різних вікових категорій у номінації «Малюнок», а також поділився своєю думкою про важливість Конкурсу для формування почуття прекрасного і відповідальності за нього, особливо серед дітей та молоді.

П. Ігор Стефурак, начальник Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, відзначив грамотами кращі роботи у всіх номінаціях, підкресливши вагомість Всеукраїнського екологічного конкурсу, який проводить Українська Греко-Католицька Церква, для всієї природоохоронної діяльності.

Завдяки встановленому відео-мосту в заході взяла участь п. Ізольде Шьонстайн, президент Міжнародного соціально-екологічного об’єднання «Відповідальність за створіння» – член журі Конкурсу і засновник спеціальних премій-нагород у номінації «Малюнок», яка відзначила високе змістовне наповнення та якість художнього виконання робіт, а також висловила переконання, що проведення Всеукраїнського екологічного конкурсу під егідою УГКЦ є чудовим виявом служіння Церкви в контексті сучасних суспільно-екологічних викликів, що може бути зразком для всієї екуменічної спільноти.

Переможці Конкурсу отримали грамоти Бюро УГКЦ з питань екології та цінні екологічні призи, серед яких велосипеди, мульти- та пароварки, світлодіодні лампочки, аератори для заощадження води та інші інструменти, які дозволять більш мудро та милосердно використовувати Божі Дари – природні ресурси.

Також серед переможців було розіграно супер-приз – портативну сонячну електростанцію, володарем якої стала п. Наталія Андріїшин, яка здобула перше місце у номінації «Молитва».

Академічна програма святкової академії продовжилась концертною, в рамках якої було виконано низку музичних творів, а також віршів та молитов переможців Конкурсу з минулих років. Закінчився святковий захід дружнім спілкуванням під час «Агапе».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next