АКТУАЛЬНО

Відійшов до вічності керівник проєкту «Католицький оглядач» о. Орест-Дмитро Вільчинський

Четвер, 09 січня 2020, 15:11
8 січня 2020 р., у день Собору Пресвятої Богородиці, народився до вічності священник Львівської архиєпархії Орест-Дмитро Вільчинський.

Отець Орест – ініціатор та керівник проєкту сайту «Католицький оглядач», провідник Товариства апостольського життя «Воїни Христа-Царя».

Сьогодні, 9 січня, відбудеться панахида за о. Орестом у його домі в місті Золочів та перенесення тіла до храму Святого Миколая. О 19:00 архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк та священники деканату відслужать заупокійний парастас. 

Божественна Літургія та чин похорону у храмі Святого Миколая відбудуться у п'ятницю, 10 січня, об 11:00.

Отець Орест Вільчинський народився 6.11.1974 р. в м. Золочеві в родині вчителів Юрія та Лесі Вільчинських. Після закінчення школи у 1991 р. два місяці навчався в Івано-Франківській семінарії святого Йосафата. Відтак поїхав на філософсько-богословські студії до Загреба, де навчався в семінарії до третього курсу.

У 1994 р. вступив до новіціату отців єзуїтів у м. Спліт, через два з половиною роки продовжив навчання у Філософсько-теологічному інституті ТІ у Загребі, де здобув ступінь ліценціата богослів'я.  Після закінчення семінарії владика Мартиняк висвятив його на диякона.

Священничі свячення отримав з рук вл. Софрона Мудрого у Великий четвер 2000 року.

Продовжив післядипломні студії в Хорватії, служачи впродовж трьох років у парафії Воскресіння Христового у Сесвєтськім Кралєвці. Там провадив молитовні спільноти.

Повернувся в Україну в 2004 році та розпочав своє служіння у Львівській архиєпархії. Після Великодніх свят того ж року почав служити в с. Нестюки та с. Підгір’я.

2008 рік - сотрудник храму Блаженного Миколая Чарнецького.

2008-2009 - служіння в парафії Рівноапостольної Марії Магдалини в с. Бенів.

2009-2011 -  служіння в парафії Різдва Пресвятої Діви Марії м. Золочева.

З 2011 року прийняв служіння провідника  Товариства християнського життя «Воїни Христа-Царя».

З 2010 - керівник проєкту  «Католицький оглядач».

Останні роки свого життя присвятив написанню докторату з культурної антропології та етнології на тему «Сакральний простір дохристиянських вірувань слов'ян східної Галичини». 

Унаслідок важкої хвороби, яка тривала з березня 2019 року, в день Собору Пресвятої Богородиці, 8 січня 2020 року, отець Орест-Дмитро Вільчинський відійшов по небесну нагороду.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://catholicnews.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next