АКТУАЛЬНО

Відійшов у вічність ієромонах Микола Куць, ЧНІ

П'ятниця, 31 травня 2013, 11:43
30 травня на 68-му році життя після важкої недуги упокоївся в Господі священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії Микола Куць (ЧНІ).

30 травня на 68-му році життя після важкої недуги упокоївся в Господі священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії Микола Куць (ЧНІ).

 

Довідка

Покійний ієромонах народився 25 травня 1946 року в с. Буково на Старосамбірщині. Закінчив підпільну семінарію отців редемптористів у Львові. Священичі свячення прийняв 18 липня 1975 року з рук митрополита Володимира (Стернюка). Наприкінці 1980-х рр. був одним із організаторів та викладачів підпільної семінарії в Самборі, де виховувалися майбутні священики УГКЦ. Душпастирське служіння здійснював у парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Самбора (1990-1993 рр.). У цей час було розпочато будівництво собору Покрови Пресвятої Богородиці, який тепер є прокатедральним храмом Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У 1989-1997 рр. був завідателем храму Святого пророка Іллі с. Міжгайці Самбірського району. У 1997-2007 рр. здійснював капеланське служіння для хворих лікарень м. Самбора при храмі Святого великомученика Пантелеймона, що знаходиться на території Самбірської ЦРЛ.

Розклад похоронних богослужінь

31 травня, п'ятниця
16-00 - Перенесення тіла до собору Покрови Пресвятої Богородиці (м. Самбір). Чин священичого похорону.

1 червня, субота
11-00 - Архиєрейська Літургія. Останнє цілування. Передання тіла землі.

 

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next