АКТУАЛЬНО

«Вільнюс тривалий час був осідком Київських митрополитів», - Глава УГКЦ на зустрічі з міністром закордонних справ Литви

Субота, 22 вересня 2018, 11:57
22 вересня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, беручи участь у візиті Папи Франциска до країн Прибалтики, зустрівся у Вільнюсі з п. Лінасом Лінкявічусом, міністром закордонних справ Литви.

Зустріч проходила в приміщенні литовського МЗС. У ній також узяли участь п. Аста Андріяускієне, завідувачка відділу справ країн Східної Європи, та о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, ігумен монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі.

Сторони обговорили суспільну та релігійну ситуацію в Україні. Блаженніший Святослав представив пану міністру діяльність національного форуму «Трансформація України» та роль Церков і релігійних організацій у розбудові в Україні інституцій громадянського суспільства та державних механізмів європейського зразка.

Глава УГКЦ наголосив, що його участь у візиті Святішого Отця до Литви є даниною історичної спадщини Української Греко-Католицької Церкви, адже Вільнюс тривалий час був осідком його попередників - Київських митрополитів. Також така присутність є виявом вдячності Католицькій Церкві Литви за допомогу і солідарність з нами в часи комуністичних переслідувань та знаком повної співпраці у сьогоденні.

На завершення зустрічі міністр подякував Блаженнішому Святославу за візит і запевнив, що Литва є разом з Україною у її прагненні бути вільною і незалежною та завжди буде підтримувати її народ у його нелегкій боротьбі.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next