АКТУАЛЬНО

“Віра — це Божа сила, яка діє в людині”, — Глава УГКЦ у Патріаршій курії у Львові

Середа, 19 вересня 2018, 20:57
Віра завжди надихає людей до змін. Вона є ще одним важливим “мостиком” єдності між людиною та Богом. Однак у сучасному суспільстві існує брак довіри одне до одного... Незважаючи на виклики та різноманітні перешкоди, саме віра в Творця збагачує нас силою.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних під час Літургії у середу, 19 вересня, у Львові в Патріаршій курії. Учасниками спільної молитви були працівники Курії: духовенство, монашество та миряни.

“В євангельському контексті, віра в Бога означає (насамперед) довіру до Нього”, — запевнив Предстоятель. “Коли людина вірує в Господа, то вона відкривається Йому і отримує Його силу та благодать”, — додав він.

За його словами, Ісус Христос навчає нас вірити Творцю. Адже ми можемо бути сильними лише завдяки Його могутності. Нам варто відчувати довіру до інших та вірити у власні сили.

“Найбільшою перешкодою, яка стоїть між Всевишнім та людиною (та між людьми) — це недовіра... Ми бачимо, що зараз у нашому суспільстві, навіть у наших спільнотах, — це є одна з причин великого знесилення! Ми повинні усувати це через молитву та відчувати єдність з Ним, а також до того, хто стоїть поруч”, — вважає Глава Церкви.

Він переконаний, коли людина вірує в Бога, то відбувається процес перетворення з грішника на праведника. Саме тому віра в Господа завжди веде до єднання з Ним. “Віра — це Божа сила, яка діє в людині”, — наголосив Блаженніший Святослав.

Він зазначив, що в Патріаршій курії ми також повинні не забувати довіряти та підтримувати одне одного.

Наприкінці Літургії Предстоятель УГКЦ також висловив глибоку пошану і вдячність сестрі  Еммануїлі Харишин, ССНДМ, референту адміністратора Патріаршої курії УГКЦ та відповідальної за проведення ремонтних робіт в офісних приміщеннях Адміністративного центру Патріаршої курії УГКЦ (що на вул. Микільсько-Слобідська, 5), за плідну працю та служіння для нашої Церкви. Відтепер сестра буде присвячувати більше часу своєму Згромадженню.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next