АКТУАЛЬНО

«Віра без діл – мертва», - тема єпархіального молодіжного форуму

Вівторок, 25 червня 2013, 03:22
22 червня 2013 року у Крехівському монастирі зібралася молодь із усієї Сокальсько-Жовківської єпархії, щоб разом прожити молодіжний форум «Віра без діл - мертва».

Організаторами виступили Молодіжна комісія Сокальсько-Жовківської єпархії на чолі з головою о. Петром Верхоляком та Центр молодіжного аніматорства – молода активна спільнота волонтерів, створена при Молодіжній комісії єпархії. Молодь із різних куточків Львівщини в кількості 250 осіб зібралася, щоб об’єднатися і засвідчити свою віру.

Розпочався форум із реєстрації учасників, на якій кожен одержав інформацію про форум. Опісля молодь із короваєм зустріла владику Михайла (Колтуна). Учасники взяли участь в Архиєрейській Службі Божій, яку він очолив. У проповіді владика наголосив на важливій ролі молоді в житті Церкви, вірі, яка має знайти свій вияв у ділах, дав добрі настанови на майбутнє.

Зробивши загальне спільне фото, молодь зібралася, щоб почути вступне слово від о. Петра Верхоляка та цікаві доповіді гостей форуму: о. Себастьяна (ЧСВВ) та п. Юрія Підлісного, доктора філософії, депутата Львівської обласної ради. Після доповідей кожна молодіжна спільнота одержала можливість показати презентацію і поділитися досвідом праці, здобутків та творчих звершень. Презентації були захоплюючими, мотивуючими та креативними. Кожен учасник мав змогу дізнатися більше про діяльність тих чи тих спільнот своєї єпархії, набути нового досвіду, поділитися своїм і, зрештою, відчути, що «Віра без діл - мертва».

Пообідавши, молоді люди відпочили із духовно-розважальною програмою, яку провадив бр. Ярослав із Кам’янця-Подільського. Після концерту, поділившись на групи, учасники форуму працювали у групах. Кожна мала свого тренера, свої тему та завдання (спостерігати, творити, відкривати нове і незнане). Оксана Степована провела тренінг на тему: «Команда», розроблений Інститутом лідерства та управління при УКУ. Андрій Сліпий розкрив тему біблійних читань та розважання над Святим Письмом. Отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ, розповів про те, що молодь може робити на парафії. Людмила Крижанівська провела тренінг на тему: «Волонтерство». Викладачка біоетики п. Наталя Назар (ЛНМУ імені Данила Галицького) провела лекційно-дискусійну зустріч на тему: «Про життя. Світ без абортів».

Закінчився форум урочистою процесією до джерела та відновою хресних обітів. Отець Петро поблагословив молодих людей на щасливу дорогу і всі з усмішками на устах та радістю в серці вирушили по домівках.

фоторепортаж

Повідомила Оксана Карпевич

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next