АКТУАЛЬНО

Віра і духовність у взаємовідносинах між християнами та мусульманами

П'ятниця, 09 лютого 2018, 11:01
Цими днями на запрошення місцевого католицького архиєпископа Анджело Массафра відбувається обмін досвідом духовної співпраці між християнами і мусульманами в різних країнах сучасної Європи.

Це вже п'ята робоча зустріч, організована Радою католицьких єпископів Європи (CCEE) для представників європейських католицьких спільнот, які відповідальні за діалог із мусульманами на місцевому рівні.

Під час триденних дискусій, від 7 до 9 лютого, делегати різних європейських країн роздумують над можливими шляхами розвитку діалогу з мусульманами Європи, особливо беручи до уваги пасторальні виклики, які існують сьогодні в різних країнах. Також поза увагою учасників зустрічі не залишилося питання змішаних міжрелігійних подружніх пар та їх душпастирська опіка, про що розповів монсеньйор Халед Акашех, керівник Відділу у справах Ісламу Папської ради з міжрелігійного діалогу.

З благословення Блаженнішого Святослава участь в обговоренні тематики співпраці з мусульманськими спільнотами бере протоієрей Ігор Шабан, який під час свого виступу зокрема зазначив: "В Україні існують добрі взаємини між християнами і мусульманами. Особливо слід наголосити на співпраці в соціальному, харитативному та екологічному напрямках. Також сучасні виклики, які ставить перед українською громадою війна на Сході і анексія Криму, де до сьогодні українські мусульмани відчувають переслідування від окупаційної влади, єднають нас духовно в пошуках миру, справедливості і правди".

"Ми в Україні переконані, що міжрелігійний діалог, а в нашому випадку - християнсько-мусульманський діалог, є важливим елементом для будування кращого та мирного європейського суспільства в нашому спільному домі", – зазначив о. Ігор Шабан.

Повідомив о. Ігор Шабан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next