АКТУАЛЬНО

Вірні Київської архиєпархії здійснили паломництво «Слідами патріарха Йосифа Сліпого»

Вівторок, 04 квітня 2017, 17:09
31 березня по 2 квітня 2017 року вірні Київської архиєпархії взяли участь у Всеукраїнській ювілейній (25-й) прощі «Слідами патріарха Йосифа Сліпого».

Цьогорічне паломництво проходило в рамках святкування 125-ліття з дня народження великого та ревного мученика Української Греко-Католицької Церкви патріарха Йосифа Сліпого. Окрім паломників із Києва, у прощі взяли участь прочани з Одеси, Тернополя, Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Івано-Франківська та Львова. Вірян супроводжували священики о. Михаїл Пастух, віце-ректор Тернопільської вищої духовної семінарії, та о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії Бориса і Гліба УГКЦ міста Києва. Усі вони прибули в село Заздрість, де народився і зростав Йосиф Сліпий, щоб пройти його слідами до ікони Зарваницької Божої Матері.

У Заздрості було звершено Божественну Літургію, після якої паломники вирушили в пішу прощу до Зарваниці. Дорогою вони молилися Хресну дорогу, стації якої розташовані по всьому маршруті паломництва Заздрість-Зарваниця. Прибувши до відпустового центру, священики очолили Молебень до Матері Божої, під час якого учасники прощі мали змогу почитати та приступити до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері.

Наступного дня паломники взяли участь у Божественній Літургії в соборі Зарваницької Матері Божої, а по її завершенні в освяченні води. На завершення Божественної Літургії було прочитано подячну грамоту Архиєпископа та Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка. У цьому листі архиєрей висловив слова вдячності родині Богдана та Світлани Тернопільських за сприяння у розвитку цього паломництва. Митрополит також привітав пані Світлану Тернопільську із 60-літнім ювілеєм, за який цього дня вона дякувала Богу.

На завершення прощі вірні Київської архиєпархії приєдналися до Хресної дороги, яка проходила центром Тернополя. Під час молитви представники Київської архиєпархії мали нагоду нести хрест, доєднавшись у такий спосіб до розважання сьомої стації.

Завершили прощу спільною подячною молитвою за пережитий час, пройдений шлях і зміцнення у вірі.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next