АКТУАЛЬНО

Вірні Київської архиєпархії звершили паломництво "Заздрість-Зарваниця"

Понеділок, 26 березня 2018, 13:32
Вірні Київської архиєпархії 24-25 березня 2018 року взяли участь у прощі "Заздрість-Зарваниця".

Програма паломництва розпочалася в архикатедральному храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Тернопіль. Спершу вірні помолися в соборі Утреню та Акафіст. Після молитви вирушили в подорож до Заздрості, де народився та виростав патріарх Йосиф Сліпий. У рідному селі патріарха паломники продовжили прощу Божественною Літургією. Пізніше вони мали нагоду відвідати родинну садибу-музей Сліпих, де знаходяться особисті речі патріарха. Після цього відбулася піша хода до Марійського духовного центру в Зарваниці, за маршрутом якої знаходиться Хресна дорога страстей Христових, яку в 2004 році встановили самі паломники.

Духовними провідниками паломництва були о. Михайло Пастух, віце-ректор Тернопільської духовної семінарії, о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії Бориса і Гліба в Дарницькому районі Києва, та диякон Юрій Вольбин із Патріаршого собору.

До Зарваниці прибули пізньої ночі, де в храмі перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої помолилися подячний Молебень за отримані ласки. Завершили прощу в неділю. Ранком у Марійному центрі прочани стали учасниками Божественної Літургії, а потім приєдналися до велелюдної Хресної дороги Тернополем, яку очолив Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк.

Зазначимо, що ця проща відбувається уже 13-й рік поспіль, а головними організаторами її є кияни, в особах Громадського та Церковного діяча Богдана Тернопільського, уродженця села Заздрість і його дружини Світлани. До них долучаються прочани з різних міст України, а зокрема, Кам’янця-Подільського, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Львова, Харкова. Щороку проходять дві такі прощі, перша у Акафістову суботу, а друга в першу суботу після 7 вересня (дня відходу до вічності патріарха Йосифа Сліпого).

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next