АКТУАЛЬНО

Вірні Коломийської єпархії взяли участь у традиційній успенській прощі до Зарваниці

Четвер, 29 серпня 2019, 13:10
27–28 серпня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася щорічна успенська проща. Участь у ній взяли тисячі прочан з усієї України, однак найбільше було вірних із Коломийської єпархії.

Вони щороку пішки долають нелегкий шлях до Зарваниці, щоби просити ласк та заступництва Пресвятої Богородиці.

У переддень свята митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк, єпарх Коломийський Василь Івасюк спільно з численним духовенством у парафіяльній каплиці біля церкви Пресвятої Трійці відслужили Архиєрейську Божественну Літургію.

У вітальному слові владика Василь Івасюк сказав: «Я щасливий бути тут, у Зарваниці, разом із нашими паломниками, які прийшли і приїхали сюди, щоб оздоровити себе, просити благословення для родин і молитись за Україну та розкиданих долею наших людей по чужих краях. Щорічно вірні Коломийської єпархії: покутяни, гуцули, діти, молоді сім’ї, державні працівники, воїни та багато інших людей доброї волі спішать на прощу до Зарваниці. Мати Божа тут вислуховує наші прохання і подяки, особливо в день Її Успіння».

Опісля, вночі, відбувся багатотисячний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму до монумента Пресвятої Богородиці. На чудотворному місці віряни й духовенство, до яких приєднався також єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, спільно помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці. Зі словом про материнство до присутніх звернувся владика Василь Івасюк.

«Мати… Перед нею схилялись царі і владики світу. "Перед нею помолюсь, – писав Тарас Шевченко, – мов перед образом святим". Яке життя ви не прожили б, чого ви не досягли б, у терпінні та радості, ніколи не забувайте про найріднішу людину – свою неньку, адже саме завдяки їй ви стали тими, ким ви є», – сказав єпископ.

Наостанок проповідник порадив присутнім, що зробити для матерів: «Найперше, встигніть за життя мами вчасно піклуватися про неї, не соромлячись, говорити їй слова любові, не відкладати на завтра те хороше, що можна зробити для неї сьогодні. Не дозволяйте мамі почувати себе непотрібною. Відповідайте на її дзвінки, цікавтесь здоров’ям, обіймайте і даруйте квіти».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next