АКТУАЛЬНО

Вірні Стрийської єпархії організували духовно-психологічну віднову для батьків загиблих бійців

Четвер, 02 січня 2020, 17:07
24-27 грудня в Реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл» в Дрогобичі було проведено черговий тур духовно-психологічного відновлення для батьків загиблих учасників АТО. Традиційно реабілітація відбулася завдяки пожертвам вірних Стрийської єпархії УГКЦ, складеним у час Великого посту. Участь у цьому турі взяло сімнадцятеро матерів та батьків загиблих воїнів з різних куточків України: Стрийщини, Житомирщини, Львівщини та Івано-Франківщини.

«Найважливіше відчуття, яке ми тут здобули, що ми не самі. Раніше мені видавалося, що такий біль є тільки в мене. А тепер ми тут у колі за декілька днів, наче родина», – розповідають матері про роботу із психологами на духовно-психологічному відновленні.

Особливою на реабілітації була місія духівників. Дати відчути батькам, які втратили на війні своїх дітей, Божу любов і ласку – надскладне завдання. «Атмосфера доброти і щирості, яку створили отці, якось відкрила нас. Я вперше після похорону сина за ці роки просто молилася і співала у церкві. Це наче дрібничка, але це перший крок, щоб могти далі жити», – ділиться одна із учасниць.

Поміж тим, під час реабілітації її учасники відвідали стародавню дерев’яну церкву Святого Юрія, побували на вершині Дрогобицької ратуші, а також в місцевому театрі.

Побував в «Еммануїлі» і єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан Манишин. Його батьківська турбота і слова запали матерям у серце. «Я, мабуть, найбільше запам’ятаю слова владики Богдана, що є матері, які народжують дітей для себе, а є матері, які народжують дітей для України. Ось і ми такі!» – зі сльозами на очах розповідає пані Олександра. До учасників реабілітації після зустрічі з владикою завітали також діти із с. Верхній Дорожів із різдвяними вітаннями.

«Часто батьки загиблих тепер відчувають себе забутими, відкинутими суспільством. Вони відчувають, що ми наче хочемо якнайшвидше забути про їхнє існування і біль, – розповідає про служіння на реабілітації о. Андрій Чмир, – а таке духовно-психологічне відновлення – це видимий знак нашої турботи, солідарності. Коли ми всі разом, як вірні Церкви розділяємо біль і смуток від втрати та плекаємо разом світлу пам’ять про тих синів і доньок, які віддали своє життя за нас».

Варто зазначити, що над психологічно-духовним супроводом учасників реабілітації трудилися духівники о. Володимир Пігічин, о. Андрій Чмир та психологи Мар’яна Бісик і Катерина Ковалишин.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next