АКТУАЛЬНО

Вірні УГКЦ у Броварах вчилися дивитися на світ очима Творця

Четвер, 13 листопада 2014, 13:38
9 листопада 2014 року в м. Бровари відбулися «Екологічні місії для порятунку створіння», які провів о. Роман Романович, референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архиєпархії.

Екомісії були проведені в парафії Трьох Святителів за підтримки о. Олега Панчиняка, декана Вишгородського. Розпочалася зустріч із короткого історичного екскурсу поняття відповідальності за створіння у Святому Писанні та в богословській думці. Також о. Роман розповів присутнім про діяльність Церкви і, зокрема, Бюро УГКЦ з питань екології у сфері збереження Богом створеного світу – природи.

Священик-місіонер на конкретних вчинках із повсякденного життя пояснив поняття екологічного гріха, який часто є гріхом не вповні усвідомленим. «Підступність екологічного гріха, як зрештою і будь-якого іншого, полягає в тому, що його згубність та руйнівна дія для всієї створеної Богом реальності є однаковою, незалежно від того, чи той, хто його чинить, усвідомлює це чи ні», – зауважив проповідник.

Пізніше завдяки вмісту «ековалізи» – різним екологічним новинкам, було продемонстровано, в який спосіб кожна людина може реально здійснювати своє екологічне покликання, заощаджуючи та раціонально використовуючи Божі дари – природні ресурси.

На завершення місій захисник створіння залишив для бібліотеки місцевої громади низку видань Екобюро на екологічну тематику.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next