АКТУАЛЬНО

Вірні УГКЦ в Полтаві вчилися дивитися на світ по-Божому

Вівторок, 16 грудня 2014, 14:48
14 грудня 2014 року в парафії Пресвятої Тройці, що в м. Полтава, о. Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, у рамках проведення екологічних місій для порятунку створіння провів екологічну зустріч.

 

 

Цей захід розпочався Божественною Літургії, після якої місцеві прихожани разом із священиком спільно помолилися Молебень до Бога Творця.

Після Богослужіння священик звернувся до присутніх з повчальним екологічно-християнським словом, в якому наголосив передусім на тому, що кожен із нас має великий християнський обов’язок сформувати в собі правдиве бачення Божого світу як створіння Божого, за яке маємо спільну відповідальність.

В особливий спосіб о. Максим звернувся до християнських батьків, обов’язком яких є власним прикладом показувати своїм дітям, як слід ставитися до природного довкілля. «Людина є вдячна Творцеві лише тоді, коли сприймає природні ресурси не як простий матеріальний засіб для експлуатації та задоволення власних потреб, а як дар Божий, яким слід відповідально користуватися», – підкреслив священик.

Також духовний отець розповів про досвід німецької Церкви та держави в цій сфері. «Особливо в цей складний для нас час, час війни, ми маємо бути дуже уважними до природних ресурсів, заощаджувати енергію, бо саме цим ми зможемо допомогти державі, і нашим військовим, і самим собі перейти цей важкий момент життя», – підсумував о. Максим.

На завершення зустрічі священик-еколог поспілкувався з молоддю та дітьми, більш детально розповів їм про деякі аспекти правильного заощадження природних ресурсів, енергії та відповідального поводження з ними.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next