АКТУАЛЬНО

Вірні УГКЦ з м. Кіровограда провели прощу до Зарваниці

Вівторок, 05 липня 2016, 09:49
Від 1 до 3 червня тривала третя поспіль проща вірних, приналежних до парафії Різдва святого Івана Хрестителя, що в м. Кіровоград, до чудотворного місця на Тернопільщині – Зарваниці.

Паломництво розпочалося з м. Кіровограда благословенням отця-пароха Івана Третяка і супроводжувалося духовною підтримкою сестер Софії та Миколаї із Згромадження Непорочного Серця Марії Фатімської.

План прощі передбачав переїзд поїздом із Кіровограда до Зборова (Тернопільщина), де знаходиться головний дім Згромадження НСМФ. На другому етапі до прочан з Миколаївщини приєдналися черниці разом із місцевими вірними, які пішки майже за дві доби з молитвою на устах і вірою в серці подолали 75-кілометровий шлях.

Цього року участь у паломництві взяли 9 осіб з Кіровограда та 10 зі Зборівщини. Усі приступили до Святих Таїнств Сповіді та Пресвятої Євхаристії, а також пройшли через Двері милосердя і набрали освяченої води.

Завершилася проща в Зарваниці в неділю, 3 липня, Божественною Літургією, яку очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Архиєрей щиро вітав усіх прочан, а з особливою теплотою – паломників з Кіровограда.

Інформацію подала с. Романа Петрущак,
головна настоятелька ЗНПБФ

Довідка про парафію

Громада УГКЦ в м. Кіровоград заснована 6 липня 2006 р. через посвячення земельної ділянки та дерев’яного Хреста Блаженнішим Любомиром (Гузаром) під будівництво храму на честь Різдва Івана Хрестителя. 7 липня 2013 р. відбулося освячення купольних хрестів.

При парафії душпастирють два священнослужителі: парох о. Іван Третяк і сотрудник о. Іван Ментинський.

Богослужіння відбуваються щодня вранці (8:00) та ввечері (18:00). У неділю правляться дві Божественні Літургії.

Кожної неділі при парафії проводиться катехизація: 11:00 для дітей 8-11 років; 13:15 для дітей 11-15 років; 18:00 для молоді та дорослих.

При парафії діють спільноти: Матері в молитві; Братство Матері Божої Неустанної Помочі.

Адреса парафії: м. Кіровоград, вул. Героїв України, 32-г. Їхати автобусами до мікрорайону Жадова. Кінцева зупинка маршруток № 6, 8.

Довідка про Згромадження

У жовтні 1943 року Блаженний Григорій (Хомишин), ординарій Станіславської єпархії, звертається до о. Романа Бахталовського, на той час ігумена отців редемптористів у Станіславі (Івано-Франківськ), з проханням заснувати контемплятивне жіноче Згромадження, сестри якого б безнастанно молилися за кращу долю для свого народу і Церкви.

13 вересня 1945 року о. Роман Бахталовський засновує нове Згромадження сестер Непорочного Серця Марії. 8 травня 1963 року Блаженний Василь (Величковський) затверджує Згромадження.

З 2006 року триває беатифікаційний процес слуги Божого о. Романа Бахталовського. Сьогодні Згромадження сестер ПБФ нараховує 17 сестер, які невтомно служать Богові і людям по всій Україні.

У 2010 році Згромадження відкрило свій дім у м. Кіровограді і відтоді працює при парафії Різдва Івана Хрестителя.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next