АКТУАЛЬНО

«Віруйте, що Господь пошле нам благодать, очікувану милість миру!» – владика Йосиф Мілян у день молитви за мир в Україні

Середа, 26 січня 2022, 10:53
Разом зі Святішим Отцем Франциском та всім католицьким світом молімося сьогодні за мир в Україні, який має початися у власному серці й домівці, у кожній людині та найменшій спільноті суспільства.

Про це попросив єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф Мілян під час проповіді до вірних у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового в день Всесвітньої молитви за мир в Україні і світі під час Архиєрейської Божественної Літургії, якою розпочалося цілоденне молитовне чування на заклик Папи Франциска на «Живому телебаченні».

У своїй проповіді єпископ-помічник Київської архиєпархії звернув увагу на важливості внутрішнього переконання людини, яке необхідне для успішного звершення будь-якої справи. На його переконання, великий відсоток успіху людини залежить не лише від фаховості й інтелекту, а насамперед від віри людини у справу, за яку вона береться.

Якщо перекласти наш спосіб думання, – каже проповідник, – на площину християнської віри, то дуже часто ми є неуспішними, бо маємо слабку віру. Ба більше, наша молитва не є такою, як нас сьогодні вчить євангелист Марко: просіть і дасться, бо ми не віримо в те, про що просимо.

«Ми не віримо, що всесильному Богові під силу наші найграндіозніші проблеми і прохання. Проте для Нього це мізер. Бог може з каміння підняти тих, хто буде Йому проголошувати славу», – додав архиєрей.

«Для українців і всієї держави України сьогодні особливий день. Ми громадимося навколо апостола нових часів, Папи Франциска, і його ідеї молитви за мир в Україні. Мабуть, давно українці не були так консолідовані в молитві, за дуже важливе добро для Держави і всіх українців», – зазначив владика Йосиф.

Наше ланцюгове стояння і благання про мир сьогодні звучить разом із Папою і з усім католицьким світом! Позаяк Папа закликав до молитви весь католицький світ, щоб відвернути можливість війни, яка несе розруху, печаль, страх, а найгірше - смерть. Це для нас дуже важливо, що сьогодні Україна не сама, а весь світ разом із нами», – підкреслив він.

«Тому віруйте! Віруйте, що через Дух Господній, який надихнув Святішого Отця, який вилетів колись у вигляді білого голуба з рук Папи, все ж дістанеться неба і Святий Дух у вигляді голубиному, який з’явився над Йорданом, зглянувся над народом через свого сина Ісуса Христа, пошле благодать, очікувану милість миру», – закликав проповідник.

«Хай Бог миру, що народився і з’явився людям на землі, буде сьогодні нашим з вами миром», – побажав владика Йосиф Мілян.

Читайте також: «Молитва за мир сильніша за будь-яку зброю»: Глава УГКЦ закликає долучитися до Всесвітньої молитви за мир в Україні

Приєднуйтеся до цілоденного молитовного чування Української Греко-Католицької Церкви, яке триває сьогодні з 9:00 до 21:00 у форматі телемарафону на «Живому телебаченні»!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next