АКТУАЛЬНО

«Віруюча молодь є силою, яка здатна змінити суспільство», – Глава УГКЦ

Вівторок, 01 квітня 2014, 21:29
Майдан – це наш вхід до Єрусалима, ідеться в Посланні Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) до молоді з нагоди Дня молоді, що його в УГКЦ відзначають у празник Входу Господнього в Єрусалим.

У своєму Посланні Блаженніший закликав молодь до співдії з Богом. «Народ Ізраїлю чекав на Месію, який дасть їм політичну свободу, – нагадав він. – Ми також часто – сподіваємося, що хтось для нас збудує кращий світ, зробить чудо. Така позиція часто проявляється навіть у наших молитвах – ми молимося і чекаємо, що щось зміниться без нашої участі. Проте Господь потребує нашої співпраці і дає силу для втілення змін, про які ми просимо. Тому ми повинні усвідомити, що істинна зміна є результатом співдії людини з Богом».

Глава УГКЦ висловив певність, що «молодь, віруюча молодь, є силою, яка здатна змінити суспільство, наш народ і його соборну державу. Вона стає потягаючою, поширює хвилю оновлення, зове за собою інших, роззброює опонентів і затуляє уста неправдомовцям».

Яскравими прикладами того, що українська молодь усвідомила свою відповідальність, стали події останніх місяців, які увійдуть в історію як Революція гідності, зазначив Блаженніший Святослав. «Наші молоді люди показали Європі і всьому світові нову якість, вказали на істинне трактування цінностей свободи, гідності й солідарності», - підкреслив він.

За словами Глави Церкви, це справді грандіозна переміна в житті українського народу, яка має стати перспективою дальшого розвитку. «Майдан – це старт, так само як торжественний вхід Христа до Єрусалима є початком Страсного тижня, Христових страстей, Його добровільного приниження і розп’яття на хресті», - йдеться в Посланні.

«Майдан – це наш вхід до Єрусалима, – зазначив Блаженніший Святослав. – Ми бачили славу, досвідчили страждання і зрозуміли силу жертви.  І знаємо, що випробування триватимуть. Але це ще не все. Наша революція – духовна, особиста, національна – це процес. Велич попереду, і до неї ми можемо прийти лише разом з Христом. Звитягу побачимо у величі й гідності Воскресіння, яке є найбільшою і фундаментальною перемогою – над смертю і гріхом. Не бійтеся! Христос уже переміг. І наша перемога в Ньому».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next