АКТУАЛЬНО

«Вірю, що молитва буде почута і в Україні буде мир», – Блаженніший Святослав

П'ятниця, 18 лютого 2022, 14:24
Щодня у нашій Церкві о 20:00 за київським часом ми молимося вервицю за мир в Україні. Ми беремо приклад з Австрії, яка була включена до радянської зони відразу після Другої світової війни.

Про це в інтерв’ю для Католицької інформаційної агенції (КАІ) розповів Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання про молитовну єдність України і світу цими днями.

Після Другої світової війни Австрія, як і Німеччина, була поділена на так звані зони окупації. Частина Австрії була окупована радянськими військами, зокрема й Відень. «Австрійці добре знали, – зазначив Глава УГКЦ, – що коли совєти кудись увіходили, то забували повернутися додому».

Як відомо, у 1947 році отець францисканець, на ім'я Петро Павлічек, заснував Братство вервиці, яке молилося за мир у світі та за визволення Австрії. Він їздив зі статуєю Фатімської Богородиці від єпархії до єпархії, від громади до громади, від парафії до парафії і невтомно закликав до молитви на вервиці. Люди щовечора молилися і у своїх родинах. Через вісім років безперервної молитви, 15 травня 1955 року, у Відні було підписано державний договір, який проголошував незалежність Австрії та звільнення від окупації. Люди вірять, що це зробила можливим спільна молитва.

«Ми бачимо, яка сила вервиці. Тому запрошуємо також поляків до спільної молитви на вервиці за мир в Україні та світі… Якщо хтось не зможе промовити всієї молитви, то просимо принаймні помолитися «Отче наш» і «Богородице Діво». Вірю, що молитва буде почута і в Україні буде мир», – сказав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next