АКТУАЛЬНО

Військовослужбовці молилися за жертв Голодомору 1932-1933 років

Понеділок, 26 листопада 2012, 12:01
Днями у Генеральному штабі ЗСУ та Головному управлінні ВВ МВС України військовослужбовці вшанували пам'ять невинно вбитих українців під час Голодомору 1932-1933 років. Поминальні заходи відбулися і в інших частинах Київського гарнізону. Про це повідомив о. Дам'ян Габорій.

Днями у Генеральному штабі ЗСУ та Головному управлінні ВВ МВС України  військовослужбовці вшанували пам'ять  невинно вбитих українців під час Голодомору 1932-1933 років. Поминальні заходи відбулися і в інших частинах Київського гарнізону. Про це повідомив о. Дам'ян Габорій.
Завдяки військовим капеланам о. Дам'янові Габорію,  бр. Теоктистові Міщуку, ЧСВВ, та с. Василії Гальцовій, ЧСВВ,  військові взяли участь у Всенародній акції «Запали свічку» на згадку про болісне минуле українського народу, помолилися спільно Панахиду та послухали лекцію про Голодомор. 
У своєму зверненні до військовослужбовців душпастирі акцентували увагу на тому, що важливо вивчати глибше історію, шукати правду і не мовчати, бо «лишень тоді зможуть загоїтися рани минулого».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next